Ouă scoţiene

de botcrina in Mancaruri cu carne, 15 Mai 2014 | 2615 vizualizari

 

Am văzut pe Tv Paprika aceasta reţetă şi mi-a plăcut foarte mult, aşa că am încercat şi eu, a ieşit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată pentru cârnaţi(amestecată cu 1 lingură boia, 1 linguriţă sare, 1 linguriţă piper şi 3 căţei usturoi pisat)
  • 6 ouă fierte tari
  • 3 ouă bătute
  • 200 g pesmet
  • 100 g făină
  • 1 rămurică leuştean verde
  • 50 ml ulei de măsline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă scoţiene:

Fierbem 6 ouă tari.

Amestecăm carnea cu leuşteaul tocat şi asezonăm cu sare şi piper după gust, boia şi usturoi pisat.

Tăiem o bucată de folie de nailon şi întindem cu degetele o părticică din carne peste aceasta. Tăvălim un ou prin făină şi îl pune în mijlocul cărnii, apoi adunăm marginile foliei şi răsucim, până obţinem o biluţă rotundă.

Desfacem folia şi aranjăm biluţa obţinută pe o tavă. Procedăm la fel şi cu restul de carne şi ouă, până obţinem 6 biluţe.

Cu ajutorul degetelor rostogolim biluţele prin oul bătut apoi prin pesmet şi la final le aranjăm în tava de copt.

Presărăm pe deasupra uleiul de măsline şi dăm la copt tava cu ouăle scoţiene, obţinute, la  cuptorul preîncălzit la o temp. de 180 de grade aproximativ 25-30 de minute.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

se poate servi alături de o garnitură de cartofi;

2

sucul lăsat de carne se poate folosi ca sos;

RETETA IN IMAGINI

Ouă scoţiene-0
Ouă scoţiene-1
Ouă scoţiene-2
Ouă scoţiene-3
Ouă scoţiene-4
Ouă scoţiene-5
Ouă scoţiene-6
Ouă scoţiene-7
Ouă scoţiene-8
Ouă scoţiene-9
Ouă scoţiene-10
Ouă scoţiene-11

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

laura_n

laura_n 1

16.05.2014, 14:06

si eu le voi prepara...cand o veni si timpul ala )

botcrina

botcrina 1

16.05.2014, 18:20

multumesc tuturor pt. apreciere!

Xandrinne

Xandrinne 1

03.06.2014, 06:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!