Oua vopsite de Paste

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2010 | 11420 vizualizari

 

va prezint aici pe langa metodele clasice de vopsire a oualor de Paste,cu culoare si colaje sivopsirea oualor cu aracat, gris si culoare. Stiu acesta “tehnica ” de la cumnata mea Alexandra care este mare artista la vopsirea oualor, eu anul acesta nu stiu ce o sa reusesc dar ma straduiesc :)

 

INGREDIENTE

  • oua fierte cel putin 10-15 min la foc mic,
  •  aracet, acuarele, gris fin ( pentru vopsirea cu aracet)
  • vopsele de oua pentru vopsirea cu culoare
  • culoare rosie , coji de ceapa si frunze pentru celelalte oua
  • colaje pt oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite de Paste:

 Preparare: Se fierb ouale, spalate cu detergent de vase in prealabil  si se lasa la racit. Dupa aceea punem intr-un platou mai mare un strat subtire de aracet si trecem fiecare ou prin aracet. Pregatim separat un platou cu gris si trecem fiecare ou dat prin aracet prin gris.  Il lasam se se usuce pret de macar o ora in suportul de oua ( cofraj) dupa care il coloram cu acuarele de apa. Putem sa facem o culoare omogena sau sa trasam modele si culori diferite. Ies foarte frumoase si sunt invingatoarele la ciocnit . Le fac mereu pe langa ouale vopsite clasic, dau un plus de culoare.

   Pe langa metoda aceasta am facut si cu frunza si culoare +ceapa ,cateva si simple cu culoare, au cu mici colaje peste culoare.

   Le asezam in mici cosulete decorate . Eu aranjez mai multe cosulete si pentru decor si pentru a le face cadou celor dragi. Sunt minunate si puteti sa le organizati in ce aranjament doriti.

  Va doresc Sarbatori Pascale cu lumina in suflet alaturi de cei dragi !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite de Paste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute in sos de maioneza