Oua vopsite de Paste

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2010 | 10936 vizualizari

 

va prezint aici pe langa metodele clasice de vopsire a oualor de Paste,cu culoare si colaje sivopsirea oualor cu aracat, gris si culoare. Stiu acesta “tehnica ” de la cumnata mea Alexandra care este mare artista la vopsirea oualor, eu anul acesta nu stiu ce o sa reusesc dar ma straduiesc :)

 

INGREDIENTE

  • oua fierte cel putin 10-15 min la foc mic,
  •  aracet, acuarele, gris fin ( pentru vopsirea cu aracet)
  • vopsele de oua pentru vopsirea cu culoare
  • culoare rosie , coji de ceapa si frunze pentru celelalte oua
  • colaje pt oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite de Paste:

 Preparare: Se fierb ouale, spalate cu detergent de vase in prealabil  si se lasa la racit. Dupa aceea punem intr-un platou mai mare un strat subtire de aracet si trecem fiecare ou prin aracet. Pregatim separat un platou cu gris si trecem fiecare ou dat prin aracet prin gris.  Il lasam se se usuce pret de macar o ora in suportul de oua ( cofraj) dupa care il coloram cu acuarele de apa. Putem sa facem o culoare omogena sau sa trasam modele si culori diferite. Ies foarte frumoase si sunt invingatoarele la ciocnit . Le fac mereu pe langa ouale vopsite clasic, dau un plus de culoare.

   Pe langa metoda aceasta am facut si cu frunza si culoare +ceapa ,cateva si simple cu culoare, au cu mici colaje peste culoare.

   Le asezam in mici cosulete decorate . Eu aranjez mai multe cosulete si pentru decor si pentru a le face cadou celor dragi. Sunt minunate si puteti sa le organizati in ce aranjament doriti.

  Va doresc Sarbatori Pascale cu lumina in suflet alaturi de cei dragi !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Sylvia 1

15.04.2012, 09:22

Hristos a Inviat ! ma bucur ca ti-a placut reteta !

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 16:25

iry-gabriela 1

03.04.2015, 11:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua de Pasti