Aperitiv omleta cu ceapa si ciuperci

de vasimur in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2018 | 4709 vizualizari

 

M-am gândit să fac o omletă mai puțin obișnuită, cu ceapă și ciuperci. Și ce credeți?  Este foarte gustoasă și vă recomand s-o încercați și voi. Sigur n-o să vă pară rău.
Din ingredientele de mai jos a rezultat o porție foarte consistentă.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 ciuperci champignon, mai mari
  • 2 ouă
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce, după gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu ceapa si ciuperci:

Se curăță ceapa, se spală bine și se toacă mărunt. Dacă ciupercile sunt mature, puteți îndepărta pielița de deasupra deoarece este tare și dă omletei un gust care s-ar putea să nu vă placă. Ciupercile se spală după care se taie felii, nu prea mari. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit, 2-3 minute, până ce se înmoaie. Peste ceapă, se pun ciupercile și se acoperă cu un capac. Se lasă să fiarbă în apa pe care o lasă ciupercile, până ce scade apa. Se condimentează apoi cu sare, piper și boia, după gust. Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, după care se toarnă în tigaie, peste celelalte ingrediente și se prăjește fără să ardem omleta. Când este gata, se scoate pe o farfurie, cu o spatulă din lemn. Omleta se poate servi și cu murături, dacă doriți.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Preparați omleta la foc mic.

2

Nu lăsați omleta să se ardă, deoarece nu va avea gust bun.

3

Omleta se poate face și cu slănină, jumări de porc, cârnați, mușchiuleț, kaiser etc. sau doar cu ceapă.

4

Puteți să folosiți ceapă verde, dacă aveți.

5

Dacă vă place, puteți folosi ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu ceapa si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine