Oua vopsite in mod traditional

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2011 | 17804 vizualizari

 

Cu foarte mici exceptii,acesta este modul in care vopsim ouale de Paste.Mi se pare o metoda mai naturala si putin mai "altfel" .Cred ca si lor le place ,de aceea stau asa mandre in cosercuta cu bunatati.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • coji de ceapa,de preferinta de la ceapa rosie
  • frunze de diferite forme
  • un dres lycra ....hi hi hi,un ingredient indispensabil
  • putina slaninuta pentru luciu
  • evident si apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite in mod traditional:

De preferat este sa se foloseasca oua cu coaja albe,desi este stiut ca acestea au coaja mai subtire.


Ouale se degreseaza bine.Frunzele culese pentru aceasta operatiune trebuie sa aiba o forma cat mai placuta,deoarece modelul va ramane imprimat pe ou.


Ar fi bine sa pastrati si un dres lycra mai uzat,pentru a fi folosit la aceasta operatiune.In caz contrar va fi musai sa sacrificati unul nou,insa nu-i recomandat.


Frunzele se pun in apa rece pentru a se lipi mai bine de ou.Se pune frunza(se pot pune chiar doua) pe ou,se infasoara intr-o bucatica de ciorap ,cat mai strans si se leaga la capete cu ata.


Intr-o oala se pun cojile de ceapa si apa.Se aseaza ouale,se acopera cu cojile de ceapa si se pun la fiert la foc mic,avand grija sa nu crape.Lasam sa fiarba atat cat consideram ca trebuie pentru ca oul sa fie fiert suficient.


Se mai lasa in apa pana se racesc,apoi se scot pe o hartie si se indeparteaza "imbracamintea".


Pentru luciu se dau cu putina slaninuta.


Sper ca vor fi pe placul vostru.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite in mod traditional" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (122)

Andu_Andy 1

17.04.2014, 13:55

Si dupa ce le-am scos, indepartez dresul si frunza? SAu le vopsesc cu tot cu dres?

diaconta 1

18.04.2014, 09:56

Andu_Andy,se vopsesc-fierb cu tot cu dres,altfel nu ramane modelul.Se scot,se lasa putin sa se usuce si se indeparteaza dresul si frunza.
Sarbatori frumoase!

diaconta 1

18.04.2014, 09:57

Xana,foarte urate mi-au iesit anul asta ))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08