Oua vopsite natural

de Sabina in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2011 | 11127 vizualizari

 

Anul trecut am experimentat vopsirea oualelor rosii cu foite de ceapa si a fost o neasteptata reusita. Anul acesta am vopsit si oua galbene, tot fara vopsea de oua ...folosind tumeric. O sa ma intrebati ce-i tumericul? Ei bine, este o planta, din a carei radacina se obtine un condiment de culoare galben, originar din regiunea indo-malaeziana. Condimentul se gaseste si la noi usor, in magazinele naturiste, tip plafar.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri tumeric
  • 2 linguri otet
  • un praf de sare
  • 6-7 oua
  • 2 linguri ulei (luciu)
  • 1 litru apa
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite natural:

Punem la fiert un litru de apa impreuna cu un praf de sare. Degresam ouale,(care trebuie sa fie la temperatura camerei) spalandu-le usor cu apa si otet ori detergent. Cand apa incepe sa fiarba adaugam doua linguri de otet si tumericul. Rand pe rand adaugam ouale in apa colorata in galben si lasam sa fiarba pentru 20 -25 de minute. La final scoatem ouale galbene pe un servetel si le stergem imediat cu un servetel imbibat in ulei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite natural" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

adry88 1

20.05.2011, 11:07

frumoase

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 11:33

place

reisnaor_2006 1

15.04.2014, 14:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pipérade basquaise