Pachetele cu carne

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 7043 vizualizari

 

Pachetele numai bune de pus la scoala sau la serviciu ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 gr faina
  • 200-250 ml lapte
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura ulei
  • 1 galbenus
  • 50 gr unt topit
  • Umplutura
  • 1 lingura ulei
  • 400 gr carne tocata de porc/vita - ce preferati
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 catei usturoi
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingurita marar
  • sare
  • piper
  • Pt uns
  • albus de ou
  • cascaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu carne:

Cernem faina intr-un bol incapator iar in mijloc facem o adancitura. Incalzim usor 200ml lapte, punem lingurita de zahar si drojdia si le lasam asa timp de 10 minute.

In adancitura din faina punem laptele cu drojdia, galbenusul de ou si smantana si incepem sa framantam. Cand aluatul incepe sa se omogenizeze adaugam sarea si uleiul si framantam bine - cel putin 10 minute - pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte, iar daca este prea moale se mai poate suplimenta cu faina, cate o lingura o data. 

Punem aluatul intr-un loc caldut ferit de curenti - cuptorul e locul ideal pentru asta, iar daca a fost si incalzit usor inainte (max. 40 de grade) e si mai bine - si-l lasam la dospit pentru o ora. 

Intre timp pregatim umplutura. Uleiul il punem la incins. Adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul si le calim usor. Punem si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici iar apoi adaugam carnea tocata. Lasam la calit pana cand se pierde tot lichidul din tigaie. La sfarsit adaugam cascavalul ras, mararul tocat marunt si potrivim de gust cu sare si piper.

Dupa o ora intindem aluatul pe masa de lucru. Ii dam o forma dreptunghiulara si-l ungem cu untul topit. il impachetam ca in imagine, aducem doua laterale inspre mijloc, apoi celelate doua latetrale le aducem peste. Lasam asa aluatul timp de 20 de minute dupa care il intindem intr-o foaie de grosimea 0.5 cm.

Din foaia intinsa taiem dreptunghiuri. Pe fiecare dreptunghi punem cate 1-2 linguri de umplutura, depinde cat incape si apoi incepem sa rulam. La sfarsit inchidem bine capetele, ca sa nu iasa umplutura.

Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Punem rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu albus de ou batut iar deasupra presaram putin cascaval razuit, eu am folosit cascaval de casa si reteta o puteti lua de aici. Cand cuptorul e incins introducem tava si le coacem timp de 30-35 de minute pana cand sunt rumenite frumos, Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Poliana 1

09.04.2013, 09:36

Multumesc, multumesc mult dragilor

sebirizescu 1

10.05.2013, 11:04

bune

Bya Ralu 1

10.05.2013, 11:04

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Omleta in straturi