Budinca aperitiv cu dovlecei si branza

de marianascarlat in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2013 | 2127 vizualizari

 

De cand a venit vara am probleme cu picioare umflate. De aceea am decis sa fac budinca asta cu branza dulce de vaci si nu cu telemea.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potrivit de mari(aproximativ 500g)
  • 200-250g branza dulce de vaci
  • 2 linguri de orez
  • 2 oua de pus in compozitie si inca unul de pus deasupra
  • 4 linguri de pesmet si inca una
  • 50 g de unt
  • 3 catei de usturoi pisat cu putina sare
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • 1/2 lingurita piper
  • o legatura sanatoasa de marar
  • o lingura de smantana sau una de iaurt
  • unt pentru uns forma
  • pesmet pentru tapetat forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aperitiv cu dovlecei si branza:

Dovleceii spalati si curatati de coaja se rad pe razatoarea mare intr-un castron incapator. Se adauga in castron branza, orezul spalat, usturoiul pisat, coriandru, piperul, untul la temperatura camerei, pesmetul, ouale si mararul tocat. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si cand totul e bine amestecat se pune intr-un vas de yena, sau alt vas pentru cuptor, uns generos cu unt si tapetat tot generos cu pesmet. Se niveleaza frumos, se presara deasupra o lingura de pesmet iar peste aceasta se pune un ou batut bine cu o lingura de smantana.


Se baga la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ o ora.


Se taie dupa ce s-a racit cat de cat. E buna si calda si rece.


Eu am mancat la cina cu rosii si castraveti.

 

TIPS-URI

1

e foarte buna si cu branza sarata

2

e grozava si pentru regim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mena29 1

01.07.2013, 14:02

Sim0na 1

01.07.2013, 14:07

bune sunt aperitivele astea..

babi5 1

22.08.2013, 08:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

Dovlecei pane

ieri la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei