M-am gandit sa adaug ceva in plus cartofilor frantuzesti. Si am adaugat ciuperci. Au iesit tare buni!
Se decojesc cartofii si se pun intr-un vas la fiert in apa cu sare. Ouale se pun si ele la fiert, la fel, in apa cu sare (eu pun sare grunjoasa, multa sa nu se sparga, chiar daca fierb la foc mare). Cand sunt fierte ouale si cartofii se lasa la racit, apoi se taie feliute.
Intre timp se curata ciupercile de pielita si se dau si ele intr-un singur clocot, iar apoi se scurg de apa.
Smantana se amesteca cu mixerul impreuna cu untul, 2 oua, laptele si cu ceapa verde marunt taiata (e buna si ca aspect si ca gust), pana ramane o pasta suficient de lichida.
Intr-o tava tapetata cu unt se asaza un strat de cartofi, unul de oua si unul de ciuperci, se presara piper si sare, se toarna compozita de "lactate", iar apoi se repeta procedeul pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de ciuperci, arata mai interesant.
Se pun in cuptor la 200 grade si se asteapta pana se incheaga bine si se rumeneste. Se serveste caldut ca si garnitura la orice.
Pofta buna!
1
Eu intodeauna fierb cartofii fara coaja.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro