Garnitura de cartofi frantuzesti cu ciuperci

de cismaru_nicoleta in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2011 | 54200 vizualizari

 

M-am gandit sa adaug ceva in plus cartofilor frantuzesti. Si am adaugat ciuperci. Au iesit tare buni!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci brune
  • 1,5 kg cartofi
  • 10 oua
  • 200 gr smantana grasa
  • 150 gr unt
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper
  • ceapa verde    
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi frantuzesti cu ciuperci:

Se decojesc cartofii si se pun intr-un vas la fiert in apa cu sare. Ouale se pun si ele la fiert, la fel, in apa cu sare (eu pun sare grunjoasa, multa sa nu se sparga, chiar daca fierb la foc mare). Cand sunt fierte ouale si cartofii se lasa la racit, apoi se taie feliute.


Intre timp se curata ciupercile de pielita si se dau si ele intr-un singur clocot, iar apoi se scurg de apa.


Smantana se amesteca cu mixerul impreuna cu untul, 2 oua, laptele si cu ceapa verde marunt taiata (e buna si ca aspect si ca gust), pana ramane o pasta suficient de lichida.


Intr-o tava tapetata cu unt se asaza un strat de cartofi, unul de oua si unul de ciuperci, se presara piper si sare, se toarna compozita de "lactate", iar apoi se repeta procedeul pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de ciuperci, arata mai interesant.


Se pun in cuptor la 200 grade si se asteapta pana se incheaga bine si se rumeneste. Se serveste caldut ca si garnitura la orice.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Eu intodeauna fierb cartofii fara coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi frantuzesti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

cismaru_nicoleta 1

06.06.2013, 12:43

multumesc gospodine minunate...si voi gatiti excelent..!!!

Criss 1

19.11.2013, 05:42

Super buni!

marcela1979 1

06.04.2017, 17:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciuperci