Pachetele cu mar si stafide

de adasev12 in Prajituri, 23 Sep 2011 | 5511 vizualizari

 

vroiam sa fac un aluat pe care mama ni-l facea de fiecare data cand mergeam acasa...eram sigura ca am intr-o cutie la frigider untura...dar, m-am inselat...era branza in cutia respectiva...asa ca am inlocuit untura cu unt...nu a iesit ca aluatul mamei, dar sa zicem ca e acceptabil...

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • un pahar zahar
  • un ou ( cred ca merg si 2)
  • apa calduta cat cuprinde
  • 200 g unt
  • umplutura:
  • mar, cam 1 kg
  • 100 g stafide
  • scortisoara, cuisoare, nucsoara macinate
  • 2-3 lg de zahar, in fc  de cat de acre sunt merele
  • + cateva lg ulei si faina pt intins aluatul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu mar si stafide:

Aluatul se face framantand toate ingredientele, mai putin untul, exact ca la paine. Se lasa la loc cald sa dospeasca vreo 2 ore. Se intinde o foaie pe masa si se unge cu o parte din untul moale, la temperatura camerei. Se ruleaza apoi strans aluatul sul, se rasuceste ca o cochilie de melc si se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora. Eu am lasat o ora.

Se scoate apoi si se intinde iar in foaie subtire...o sa fie mai dificil de data aceasta din cauza untului...De aceea eu am presarat intai faina pe masa si peste aluat ulei de masline, apoi l-am intins relativ usor. Se unge iar aluatul cu unt si iar se rasuceste si se da la rece. Se lasa inca o jumatate de ora si se intinde a treia oara. Se procedeaza la fel. Se lasa iar la rece.

In acest rastimp se  pregateste umplutura: merele se curata si se dau pe razatoarea  cu ochiuri mari. Daca sunt prea mustoase se scurge putin suc din ele. Se pun apoi pe foc mic cu zaharul, stafidele si mirodeniile si se lasa la calit pana se absoarbe tot sucul. Se lasa la racit.

Se scoate aluatul si se intinde iar in foaie subtire cam de jumatate de centimetru si apoi se taie patratele. Pe ficare bucatica se pune mar, apoi se impaturesc sub ce forma doriti. Eu le-am pliat doar. Se asaza in tava unsa cu ulei sau unt si se lasa jumatate de ora. In acest timp se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun la cuptor pachetelele si se coc cam jumatate de ora, pana incep sa se rumeneasca.

Dupa ce se scot se lasa vreo 15 minute in tava, apoi se pun pe platou si se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

pachetelele se pot unge deasupra cu ou...optional...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu mar si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pachetele cu mar si stafide-0
Pachetele cu mar si stafide-1
Pachetele cu mar si stafide-2
Pachetele cu mar si stafide-3
Pachetele cu mar si stafide-4
Pachetele cu mar si stafide-5
Pachetele cu mar si stafide-6
Pachetele cu mar si stafide-7
Pachetele cu mar si stafide-8

COMENTARII (20)

Lau

Lau 1

03.10.2011, 22:31

bune

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

26.11.2011, 23:28


ma abonez si eu

Kadia80

Kadia80 1

27.11.2011, 02:53

pare simplu si atat de bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!