Briose cu ciocolata

de Irina in Prajituri, 10 Mai 2013 | 13182 vizualizari

 

Am facut repede niste briose pentru seara asta. Cu un pahar cu lapte alaturi sunt minunate.

 

INGREDIENTE

  • 15 g drojdie de bere
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa calduta
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • sare
  • 100 g unt
  • bucatele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Am pus drojdia cu o lingura de zahar si apa calduta intr-o ceasca, am amestecat pana s-a dizolvat zaharul si am lasat 5 minute sa creasca.


Intre timp am batut ouale, apoi le-am amestecat cu maiaua.


Faina impreuna cu sarea si zaharul ramas le-am pus in vasul robotului si le-am mixat 15 secunde.


Am adaugat treptat ingredientele lichide, trecand la viteza 3 a robotului si am lasat sa mixeze inca 2-3 minute.


Acum amestecul e omogen si am adaugat in continuare untul si bucatelele de ciocolata. Am mai mixat inca 2 minute pana s-a incorporat bine si untul.


Am lasat aluatul la crescut cam 45 minute. Pentru ca aluatul e mai dens decat cel de chec am folosit o lingura pentru a umple formele de briose.


Am incalzit cuptorul si am pus briosele la copt pentru 12 minute, pana s-au rumenit.


Dupa ce s-au racit putin le-am scos din forme.


Au iesit foarte gustoase, pufoase si nu foarte dulci. Eu as mai adauga putin zahar compozitiei sau chiar l-as inlocui cu miere de albine data viitoare.








Despre Kitchen AID



Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

10.05.2013, 21:53

Ce pufoase si delicioase

diana_k 1

11.05.2013, 20:32

mena29 1

15.05.2013, 13:34

Oana le adora! Mereu fac sau isi face chiar ea. Excelent arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine si ciocolata