Tarta cu branza, lamaie si bezea

de simona72 in Prajituri, 30 Apr 2014 | 6746 vizualizari

 

La mine a tinut loc de pasca...blat crocant, umplutura cremoasa cu aroma de lamaie si bezea deasupra...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 150 gr unt rece
  • 150 gr faina
  • 8-9 linguri apa rece
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • pt crema:
  • 500 gr branza dulce(de la Lidl)
  • 2-3 linguri smantana
  • 2 linguri amidon alimentar
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • 50 gr coaja confiata de limeta
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • pt bezea:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, lamaie si bezea:

Pentru blat: se face in maxim 2 minute daca folositi robotul de bucatarie. Se pune in robot faina, sarea, zaharul si untul rece taiat cubulete. Se porneste si se lasa 15 secunde, pana cand arata ca niste boabe mici acoperite cu faina. Apoi se adauga treptat apa in timp ce robotul framanta aluatul. Se rastoarna aluatul pe o folie alimentara, se aduna cu palmele intr-o bila, se infasoara in folie si se da la frigider pentru 30 minute. Pe masa infainata se pune bila de aluat dupa ce a stat la rece, se intinde cu sucitorul, i se da o forma rotunda, se pune in tava de tarte unsa cu unt si tapetata cu faina, se imbraca si marginile formei cu aluat, se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc. Se ia o bucata de hartie de copt, se intinde peste blat, iar deasupra se pun boabe de fasole pt a coace in orb aluatul. Se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute.(aici recomand, sa se coaca la 180 grade pt 20 minute)

Pentru umplutura: se mixeaza galbenhusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si capata volum. Se adauga branza si smantana si se mixeaza. Coaja confiata de limeta se tine in zeama de lamaie 20-30 minute, pana se inmoaie putin. Se adauga la umplutura impreuna cu amidonul si se amesteca. Dupa ce aluatul s-a copt pe jumatate, se inlatura hartia de copt cu fasolea, se toarna umplutura peste aluat, se niveleaza si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 25-30 minute. 

Pentru bezea: se mixeaza albusurile cu zaharul pana capata volum si se tin de tel. Se adauga zeama de lamaie si se mai mixeaza 2-3 minute. Se pune intr-un pos bezeaua si se dau formele dorite peste tarta coapta. se mai da la cuptor pt inca 5-10 minute, pana devine aurie bezeaua. Dupa ce se raceste se poate servi.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta bruna cu branza si visine