Pachetele cu piept de curcan si sos libanez Tahin

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2014 | 2072 vizualizari

 

Recent am mancat in casa unui prieten libanez unele specialitati arabe si tin sa spun ca mi s-a pus de atunci pata . De cand m-am intors in Portugalia caut inebunita dupa lipie libaneza, sos de sesam si tutun pentur fumat :))) In concluzie lipie nu am gasit dar am inlocuit-o cu tortilhas mexicane iar sos am gasit..as aca am incercat sa fac o chestie asemanatoare cu ce am mancat, schimband pestele prajit cu piept de curcan. rezultatul a fost ..mmmmm...

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de lipie libaneza ( sau tortilas)
  • 4 felii de piept de curcan
  • 5 csrtofi
  • 1/2 borcan de sos Tahin (de susan)
  • 1/2 lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper, 1 chilli verde
  • optional 1 rosie, ardei gras, chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu piept de curcan si sos libanez Tahin:

- Aceste pachetele se fac foarte rapid si sunt foarte bune. Secretul gustului sta in sos.


Pregatim sosul: intr-un vas de sticla turnam 1/2 de borcan de sos de susan (se gaseste la magazinele de produse naturiste sau la magazine cu mancare arabeasca). Stoarcem sucul de la o lamaie mica si amestecam cu sos (amestecand continuu, apoi turnam treptat putin apa, pana se mai subtiaza. Depinde de gustul fiecaruia. Adaugam 1 catel de usturoi pisat, chilli maruntit si sare, piper. Dam la frigider pana pregatim restul.


- Eu carnea am marinat-o inainte cu o zi : am presarat cu sare, piper, am razuit usturoi si am uns cu putin ulei de masline. Am lasat la frigider pana a doua zi cand am facut pieptul de pui in tigaia cu cateva picaturi din uleiul de pe marinata. (nu se usuca carnea, se lasa mai suculenta dar rumenita putin.O scoatem si o taiem fasii


- Cartofii se taie betisoare si se prajesc.Se scot pe hartie absorbanta.


- Aducem toate la masa. Pe felia de lipie/ torilha punem cartofi -carne-sos-cartofi (optional mai puteti adauga rosii cubulete si ardei gras si extra chilli) Cert e ca trebuie indesate bine pachetelele noastre pentru a fi perfecte si turnam sos din plin. Se impacheteaza cu grija (putem folosi folie ca ajutor). La masa se mai poate imbiba in sos din cand in cand.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu piept de curcan si sos libanez Tahin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Corinuta 1

11.02.2014, 14:09

ce papica buna!

diaconta 1

11.02.2014, 16:14

cam bun

cristeena20 1

11.02.2014, 23:59

Multumesc mult de aprecieri!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Shaorma cu pastrama de porc