Pachetele cu vinete si carne

de anomisana in Porc, 29 Aug 2012 | 3017 vizualizari

 

Un pic de vinete, un pic de carne tocata si un pic de sos de rosii, toate preferate ale pofticiosului sef si doar o singura reteta.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mai marisoare
  • 1-2 cepe (cat va place)
  • 1 ardei rosu
  • 400 g carne tocata
  • 2-3 linguri orez
  • niscai verdeturi (de care eu am cam uitat)
  • 2-3 rosii carnoase
  • 1 cutie suc de rosii
  • smantana (sa nu-mi dezmint porecla)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu vinete si carne:

Vinetele spalate si uscate le-am taiat felii si le-am presarat cu sare, apoi le-am lasat la odihnit vreo 2 ore. Am uscat feliile de vinete cu servete de hartie, apoi le-am prajit intr-o tigaie de teflon cu un strop de ulei. Le-am scos pe servete de hartie sa se absoarba surplusul de grasime.

Ceapa am tocat-o nu prea marunt, ardeiul la fel, apoi le-am calit doar putin. Am adaugat carnea si am lasat amestecul pe foc pana s-a patruns putin carnea si a capatat aspect de firimituri. Am adaugat orezul si vreo 100 ml apa si am lasat sa se inabuse pana a fost orezul fiert si a scazut bine sosul format.

Am pus cate doua felii de vinete in cruce, am pus cate o lingura de ametec cu carne, am impachetat, am pus capac o felie de rosie si am prins cu o scobitoare.

Am pus pachetelele intr-o forma de sticla termorezistenta, am adaugat sucul de rosii amestecat cu carnea ramasa si am dat la cuptor vreo 30 de minute.

Am servit cu smantana...cat de multa, ca asa imi place mie.

 

TIPS-URI

1

Timpul pentru cuptor difera in functie de arazul pe care il aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete cu carne de vita