Ceafa de porc la cuptor cu miere si mustar

de Moni_alex in Porc, 4 Aug 2015 | 18151 vizualizari

 

O friptura de porc frageda, aromata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati ceafa de porc cu os
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de mustar
  • 5 catei de usturoi
  • o lingurita boia
  • 10 frunzulite de cimbru proaspat sau o lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper mozaic
  • 5-6 linguri apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor cu miere si mustar:

Se spala ceafa de porc si se sterge cu un servetel pentru a fi uscata.

Intr-un bol se zdrobesc cateii de usturoi, se adauga cimbrul proaspat taiat marunt sau o lingurita de cimbru uscat, mustarul, pasta de rosii, mierea, uleiul de masline si boia de ardei.

Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena.

Ungem bine ceafa de porc cu pasta obtinuta, acoperim bolul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Dupa ce a fost tinuta la frigider, carnea se aseaza intr-un vas de yena, se adauga 5-6 linguri de apa si  peste carne se pune sosul ramas in bol.

Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora si jumatate la foc potrivit.

Din cand in cand se scoate vasul din cuptor, se intoarce ceafa de porc si se stropeste cu sosul din tava.

Cand carnea este rumenita si se desprinde usor de pe os, se scoate din cuptor.

Se serveste calda, cu castraveti murati sau gogosari.

POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor cu miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc crocant la cuptor