Ceafa de porc la cuptor cu miere si mustar

de Moni_alex in Porc, 4 Aug 2015 | 8103 vizualizari

 

O friptura de porc frageda, aromata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati ceafa de porc cu os
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de mustar
  • 5 catei de usturoi
  • o lingurita boia
  • 10 frunzulite de cimbru proaspat sau o lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper mozaic
  • 5-6 linguri apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor cu miere si mustar:

Se spala ceafa de porc si se sterge cu un servetel pentru a fi uscata.


Intr-un bol se zdrobesc cateii de usturoi, se adauga cimbrul proaspat taiat marunt sau o lingurita de cimbru uscat, mustarul, pasta de rosii, mierea, uleiul de masline si boia de ardei.


Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena.


Ungem bine ceafa de porc cu pasta obtinuta, acoperim bolul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin o ora.


Dupa ce a fost tinuta la frigider, carnea se aseaza intr-un vas de yena, se adauga 5-6 linguri de apa si peste carne se pune sosul ramas in bol.


Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora si jumatate la foc potrivit.


Din cand in cand se scoate vasul din cuptor, se intoarce ceafa de porc si se stropeste cu sosul din tava.


Cand carnea este rumenita si se desprinde usor de pe os, se scoate din cuptor.


Se serveste calda, cu castraveti murati sau gogosari.


POFTA BUNA!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor cu miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:00

Rahela Velicu 1

07.02.2016, 13:19

Apetisant!

kytz 1

12.03.2017, 16:44

Foarte apetisantă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun