Ceafa de porc la cuptor cu miere si mustar

de Moni_alex in Porc, 4 Aug 2015 | 4805 vizualizari

 

O friptura de porc frageda, aromata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati ceafa de porc cu os
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de mustar
  • 5 catei de usturoi
  • o lingurita boia
  • 10 frunzulite de cimbru proaspat sau o lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper mozaic
  • 5-6 linguri apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor cu miere si mustar:

Se spala ceafa de porc si se sterge cu un servetel pentru a fi uscata.


Intr-un bol se zdrobesc cateii de usturoi, se adauga cimbrul proaspat taiat marunt sau o lingurita de cimbru uscat, mustarul, pasta de rosii, mierea, uleiul de masline si boia de ardei.


Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena.


Ungem bine ceafa de porc cu pasta obtinuta, acoperim bolul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin o ora.


Dupa ce a fost tinuta la frigider, carnea se aseaza intr-un vas de yena, se adauga 5-6 linguri de apa si peste carne se pune sosul ramas in bol.


Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora si jumatate la foc potrivit.


Din cand in cand se scoate vasul din cuptor, se intoarce ceafa de porc si se stropeste cu sosul din tava.


Cand carnea este rumenita si se desprinde usor de pe os, se scoate din cuptor.


Se serveste calda, cu castraveti murati sau gogosari.


POFTA BUNA!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor cu miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:00

noiinbucatarie 1

07.02.2016, 13:19

Apetisant!

kytz 1

12.03.2017, 16:44

Foarte apetisantă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi