Pachetele de primavara

de Brindusa in Mancaruri de post, 8 Feb 2010 | 10042 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea (cu ce am gasit prin casa) a celebrelor pachetele chinezesti

 

INGREDIENTE

  • un morcov mediu, ras
  • un ardei mediu, taiat fasii
  • cateva frunze de varza (salata am avut eu) tocate fasii
  • 1 conserva muguri de soia
  • o mana de orez (ramasa de la masa de pranz)
  • 1 lingura sos de stridii (optional)
  • 2 linguri sos de soia
  • cateva picaturi sos iute (dupa gust)
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 16 foi de orez, pentru impachetat
  • Sosul
  • 4 catei mari de usturoi rasi sau tocati foarte fin
  • 1 lingura sos soia
  • 4 linguri vin rosu
  • 3 picaturi sos iute
  • Pentru prajit, minim 300 ml ulei (de palmier am folosit eu)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de primavara:

Incinge intr-o tigaie mare uleiul de porumb si caleste la foc mare si amestecand mereu: ardeiul, morcovul, mugurii de fasole, salata. Cand sunt toate inmuiate adauga orezul, sosul de stridii si soia, amesteca putin si pune la racit amestecul.


Cand s-a racit, inmoaie hartiile de orez ca aici , pune cate o lingura de umplutura in mijloc si ruleaza pachetelele. Pune-le pe un platou, cu grija sa nu se atinga unul de altul, pentru ca se lipesc.


Pune uleiul de palmier sa se incalzeasca bine, intr-o tigaie sau cratita inalta. Prajeste pachetelele pe ambele parti, cate unul sau doua deodata. Daca pui mai multe se vor lipi unul de celalalt. Scoate pachetelele pe hartie absorbanta.


Amesteca bine ingredientele sosului. Serveste pachetelele stropite cu sos.

 

TIPS-URI

1

Eu am cumparat mugurii de fasole de la Cora, iar hartia de orez de la magazinul Ki Life

2

daca nu ai hartie de orez, poti folosi foi de placinta

3

in reteta originala se pun taietei subtiri de orez, nu orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Sylvia 1

09.02.2010, 11:45

Superb si eu cautam retetea , o trec si eu la favorite

ionix 1

09.02.2010, 14:04

foarte interesant

Oana 1

11.02.2010, 16:09

Mama, ce-mi plac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu conopida