Paella cu fructe de mare

de Doralinda in Fructe de mare, 17 Noi 2013 | 7611 vizualizari

 

Am mancat prima oara paella in Barcelona si mi-a placut mult, cu toate ca nu sunt un fan al orezului. E o reteta usoara si gustoasa ptr cei ce le plac fructele de mare.

 

INGREDIENTE

  • 15 midii
  • 12 creveti medii
  • 200 gr scoici congelate (optional, eu nu am pus ca nu imi plac)
  • 4 clesti crab ( nu am pus ca nu am avut)
  • 2 buc usturoi taiati marunt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 75 ml ulei masline
  • 75 ml vin alb sec
  • 340 gr orez
  • 4 rosii uscate taiate felii
  • O lingurita sofran pudra
  • putin patrunjel tocat
  • un sfert lingurita pudra boia iute
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu fructe de mare:

Spalati foarte bine in mai multe apa midiile si caratatile bine (pot avea nisip), curatati creveti de coaja lasand capul si coada. Intr-o oala puneti la fiert vinul cu cca 115 ml de apa, apoi adaugati scoicile si fierbeti ptr cca 10 min, dupa care adaugati crevetii si continuati sa fierbeti ptr inca 10 min. Puneti apoi si midiile cu crabul si lasati la fiert putin, pana cand midiile se deschid.

Cu o paleta, scoateti toate fructele de mare din oala, strecurati lichidul, masurati si mai adaugati apa pana veti obtine cantitatea 720 ml si lasati deoparte. Intr-un wok sau o oala cu fundul gros, incalziti uleiul si caliti ceapa cu usturoiul, apoi adaugati orezul, rosiile, lichidul pus deoparte, safronul, patrunjelul, boia, sarea si piperul.

Acoperiti si lasati pana orezul e gatit dar nu foarte tare, amestecand din cand in cand. Cand e gata orezul, puneti fructele de mare, amestecati putin si gata ptr servit! 

TIPS-URI

1

Orezul il puteti inlocui si cu cuscus

2

daca nu va plac scoici, nu e necesar sa le puneti

3

atentie, nu lasati la fiert mult timp midiile ptr ca apoi devin elastice carnea lor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare