Pain d'epice

de Anamaria7 in Prajituri, 22 Dec 2010 | 5577 vizualizari

 

Pe romaneste, turta dulce! :)) Un pic mai condimentata :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250gr miere
  • 400gr zahar
  • 100ml apa
  • 125gr margarina
  • 6 oua (3 galbenusuri pentru glazura)
  • 1 kg faina
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 2 lgt scortisoara
  • 2 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare
  • 100gr nuca macinata
  • Pentru Royal Icing (pe romaneste, glazura! :)))
  • 3 albusuri
  • 3 cani zahar pudra
  • 1 lg suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pain d'epice:

Aluatul:

Mierea, zaharul si apa se pun pe foc potrivit, iar cand zaharul e topit adaugam margarina. Cand si aceasta s-a topit, luam vasul de pe foc si lasam putin la racit.

Intre timp amestecam bine faina (doar 700gr), condimentele, sarea si nuca.

Mixam ouale in lichide, apoi adaugam faina, putin cate putin.

!!! Incepeti cu 700gr faina, iar cand framantati mai adaugati pentru a ajunge la un aluat nelipicios, dar totusi nu prea tare. Mie mi-a trebuit totusi tot kgmul de faina.

Aluatul se intinde in foaie de cca 0.5cm grosime pe o suprafata presarata cu faina si se taie cu ce forme vrem. Formele se pun in tava tapetata, iar tava se tine in cuptor cca 20-25min, pana se rumenesc bine.

Dupa ce stau 5min in tava, turtele se muta.

Royal Icing:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final sucul de lamaie.

Impartim in castronele mici si coloram cum ne taie capul :P

Cu un posh/folie pentru dosar cu un colt taiat :P, se orneaza turtele.

 

TIPS-URI

1

Pentru a umple toata suprafata cu glazura, cel mai bine e sa delimitam marginile mai intai, apoi sa lasam sa se usuce si de-abia dupa aceea sa umplem, ca sa nu se reverse :))

2

Turtele au nevoie de vreo 2-3 ore sa se intareasca glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pain d'epice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce