Pâine

de madi_marin in Piine, 23 Sep 2012 | 13374 vizualizari

 

E cea mai simplă şi bună reţetă de pâine pe care am încercat-o până acum. E preluată de pe site-ul ,,www.reţetelemarianei.ro,, care aparţine unei persoane foarte dragi mie. Îţi mulţumesc,Mariana!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 350 ml apă călduţă
  • 12,5 g drojdie proaspătă (1/2 cubuleţ)
  • 2 linguriţe de sare
  • 2 linguriţe rase de zahăr
  • 3 linguri ulei(preferabil de măsline)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine:

Făina se cerne de două ori într-un castron mare şi se amestecă cu sarea.

Drojdia se dizolvă în apa călduţă împreună cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se amestecă bine.

Lichidul se toarnă peste făină şi se omogenizează totul. Va rezulta un aluat molicel care va merge la frigider până a doua zi.

Se scoate aluatul rece pe masa pudrată cu făină, se frământă puţin apoi i se dă forma rotundă sau lunguiaţă, în funcţie de vasul în care va fi coaptă.

Se încălzeşte cuptorul, iar în timpul acesta aluatul va sta la temperatura camerei.

Se ia un vas de email cu capac, se încălzeşte în cuptor, apoi în el fierbinte se pune aluatul.

Se acoperă vasul cu capac şi se coace aşa timp de 25 de minute, după care se ia capacul şi se lasă vasul descoperit pentru ca pâinea să se rumenească frumos.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pâine-0
Pâine-1
Pâine-2

COMENTARII (28)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:35

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 15:33

Valclaudia

Valclaudia 1

24.11.2014, 07:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!