Paine

de ralu_ca in Piine, 25 Ian 2014 | 794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura sare
  • 50 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Faina cernuta am pus-o intr-un vas. Se face un loc in ea in care am adaugat drojdia dizolvata cu zaharul si putin apa cald formand maiaua cu putina faina. Dupa ce a crescut adaugam sarea si restul de apa framantand aluatul pana ce devine elastic. Se adauga putin ulei si se framanta incontinuare pana ce se desprinde de pe vas. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se imparte aluatul se modeleaza in forma de sul si se aseaza intr-o tava de cozonac. Se lasa la crescut cam 15 - 20 min dupa care se introduce tava in cuptor pentru 30-35 min la foc moderat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.01.2014, 20:57

Rup si eu o bucatica ca tare imi mai place

Dya Daniela Andrei 1

25.01.2014, 21:36

Ce buna! Eu am renuntat de mult sa o mai incerc indiferent de reteta imi iese prea indesata ...

MOKUSKA 1

07.05.2014, 16:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala