Paine alba cu lapte

de T I M E A in Piine, 14 Noi 2012 | 2755 vizualizari

 

Acum ca a venit frigul nu ma opreste nimic sa fac din nou paine in cuptor. Si daca in timpul saptamanii nu am timp pt asa ceva, in weekend fac tot posibilul sa fac cel putin o painica gustoasa. Painea din weekend-ul trecut a fost una pufoasa din faina alba si lapte.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 140 ml apa
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 linguri ulei de rapita
  • un pic de ulei pentru uns tava
  • Pentru uns:
  • un galbenus de ou amestecat cu 2 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba cu lapte:

Punem drojdia la dospit timp de 10-15 minute, in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul.

Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa calda. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.

Impartim aluatul in trei si rulam trei suluri pe care le unim la unul din capete apoi impletim.

Asezam aluatul impletit intr-o tava de cozonac unsa cu putin ulei, acoperim tava cu un prosop si mai lasam la dospit aprox 20-30 de minute.

Ungem apoi cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade timp de aprox 40 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca inainte de a felia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:01

T I M E A 1

19.11.2012, 14:09

Gabytza

Lavinia 1

19.11.2012, 18:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!