Paine alba cu susan

de RuxyRux in Piine, 19 Ian 2017 | 2897 vizualizari

 

Cred ca nu exista miros mai minunat... paine calda aburinda, abia scoasa din cuptor, o mare bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 675 gr. faina
  • 2 lingurite sare
  • un plic drojdie uscata
  • 430 ml apa calduta

Pentru topping:

  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba cu susan:

Se cerne faina intr-un lighean, se pune drojdia in mijloc, pe margine sarea, se toarna apa calduta si se framanta aluatul cateva minute. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in  bucatarie.

Cand si-a dublat volumul se rastoarna aluatul pe masa infainata si se modeleaza painea.

Se lasa aluatul la crescut in tava 30 de minute la loc cald. Painea, se cresteaza apoi se unge cu glazura de apa calda, se prepara semintele de susan.

Painea se coace la cuptorul preincalzit la 200 de grade, pana se rumeneste ( undeva in jur de 45 de minute)

Taiati painea numai dupa ce s-a racit complet si pastrati-o intr-un servet curat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu lapte (impletita)