Paine alba cu susan

de RuxyRux in Piine, 19 Ian 2017 | 2918 vizualizari

 

Cred ca nu exista miros mai minunat... paine calda aburinda, abia scoasa din cuptor, o mare bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 675 gr. faina
  • 2 lingurite sare
  • un plic drojdie uscata
  • 430 ml apa calduta

Pentru topping:

  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba cu susan:

Se cerne faina intr-un lighean, se pune drojdia in mijloc, pe margine sarea, se toarna apa calduta si se framanta aluatul cateva minute. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in  bucatarie.

Cand si-a dublat volumul se rastoarna aluatul pe masa infainata si se modeleaza painea.

Se lasa aluatul la crescut in tava 30 de minute la loc cald. Painea, se cresteaza apoi se unge cu glazura de apa calda, se prepara semintele de susan.

Painea se coace la cuptorul preincalzit la 200 de grade, pana se rumeneste ( undeva in jur de 45 de minute)

Taiati painea numai dupa ce s-a racit complet si pastrati-o intr-un servet curat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit