Paine alba pufoasa

de vasy16 in Piine, 22 Feb 2016 | 573 vizualizari

 

De mult aveam pofta sa mananc paine ca la noi asa ca am cautat tot felul de retete insa nici una un m-a convins pana am dat de Motan la oale.Am incercat reteta,chiar daca am modificat ceva si mi-a iesit o bunatate.

 

INGREDIENTE

2 kg faina alba(eu am folosit faina 000) 100 g drojdie proaspata 1200 ml apa calduta 2 linguri zahar jumatate pahar de ulei(50 ml) 2 linguri sare jumatate de pahar de lapte(50 ml) caldut

Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba pufoasa:

Intai pregatim maiaua ca la cozonac...se freaca drojdia cu zaharul pana cand acesta se topeste,se adauga 5 linguri de faina si laptele caldut.Se mesteca cu lingura bine si se lasa la dospit cam 15 minute la loc cald. Dupa ce trece timpul facem un cuib in mijlocul fainii,adaugam maiaua,sarea,uleiul si apa calduta si incepem sa amestecam pana ce obtinem o coca ce nu se lipeste de maini.eu am framanata cam jumatate de ora in total.Am trantit de cateva ori coca in lighean cum se face si cu cea de cozonac pentru afanare.Am lasat la crescut o ora si jumatate.Am uns tava de la aragaz cu ulei si am tapetat-o cu faina.Mie mi-au iesit 7 painici.6 in tava de la aragaz si alta aparte intr.-o tava micuta.Am mai lasat sa creasca in tava inca jumatate de ora,timp in care am pus cuptorul la incalzit la 160 de grade.Se baga painea la 160 de grade timp de 20 minute dupa care ridicam temperatura la 180 si lasam inca 40 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

22.02.2016, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa (Multicooker)