Paine bio cu multicereale

de Sylvia in Piine, 29 Ian 2010 | 3165 vizualizari

 

Am cumparat de ceva vreme faina Bio si am facut in ultima vreme numai paine cu faina bio, are o aroma aparte, o recomand cu mare caldura, merita diferenta de pret, nu foarte mare dealtfel. Painea iese mai inchisa la culoare si faina face aluatul putin mai lipicios, am folosit faina de tip 80, specifica pentru panificatie si patiserie. Ca amestec de cereale am folosit un amestec gata preparat folosit in panificatie.

 

INGREDIENTE

  • Am facut portie dubla  asa ca am pus 900 grame de faina,
  • 200 ml lapte,
  • 250 ml apa,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  • 3 linguri ulei de masline, sare,
  • 3 linguri de amestec de cereale.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine bio cu multicereale:

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat sa dospeasca , apoi am modelat 2 painici.Una dintre ele am crestat-o dupa un model german cu taieturi adanci suprapuse in patrat, cate 4 linii si una am impletit-o dupa un model aratat de Mihaela in blogul ei, ador forma aceea de paine. Le-am mai lasat la dospit 30 de minute .


Le-am copt la jumatatea cuptorului, la 220 de grade cu cuptorul preincalzit si cu o tava cu apa sub tava de paine ca sa iasa coaja crocanta.


A iesit foarte gustoasa si pufoasa si se pastreaza foarte bine si 48 de ore intr-o cutie ermetica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bio cu multicereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

PapaBun 1

29.01.2010, 21:52

Ce contine amestecul de cereale?

Sylvia 1

30.01.2010, 12:48

PapaBun amestecul are o multime de seminte: susan, in, seminte decorticate de floarea soarelui si de bostan maruntite, susan negru.....le iau tot de la magazinul bio.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cocorada cu branza