Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio

de mihaelar63 in Piine, 30 Ian 2010 | 3634 vizualizari

 

daca imi place vre-un condiment in mod deosebit , acela e chimenul asa ca i-am facut loc in paine . drojdia o cumpar dar faina , cartofii si chimenul le am de la tara de la socrela ,cred c-or fi bio !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 4 cartofi mici
  • 100 gr chimen
  • 200 gr iaurt
  • 2 lingurite sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 gr drojdie
  • 2 linguri ulei
  • apa cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio:


  1. cartofii se spala si se fierb in coaja , se curata si se razuiesc pe razatoarea mare .

  2. faina se pune intr-un vas mare .se face o adincitura si se pune in mijloc o maia formata din drojdie , sare , zahar si putina apa calduta amestecata cu faina .

  3. se lasa sa creasca 15 min .se pun cartofii razuiti . se incepe framantatul cu iaurtul amestecat cu apa calduta , se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini . se lasa la dospit o ora .

  4. se pune chimenul si se mai framanta putin dupa care se pun in doua forme teflonate , se ung cu putin ulei si se mai presara chimen .

  5. se coace la cuptor la 180grade C .

 

TIPS-URI

1

puneti sub gratar un vas cu apa , coaja nu va iesi asa tare .

2

cand cumparati tavi teflonate verificati pana la ce temperatura la care rezista , de exemplu ale mele suporta doar 180 grade C

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

31.01.2010, 21:36

asa este ,o mananci fara nimic altceva

Oana 1

01.02.2010, 00:29

Mmm, o sa incerc si eu la masina de paine, mie mi-e lene sa framant daca tot am masina , dar o fac fara chimen, pun eu altceva...nu-mi place deloc chimenul

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:13

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pasca traditionala
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare