Paine Challah- painica evreiasca

de gugugh in Piine, 16 Mar 2011 | 20866 vizualizari

 

o reteta de painica deosebit de buna, pufoasa, aromata. reteta o am de pe PtitChef. merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite de drojdie uscata instant
  • 600g faina pt paine(eu am folosit faina Dobrogea si ceva mai putina faina, nu se pune toata odata)
  • 125-150ml apa calduta(eu am folosit 150 ml)
  • 2 oua mari
  •  60ml ulei
  • 60ml miere
  •  1,5 lingurite sare
  • Pt uns:
  • 1 galbenus ou,
  • mac si susan optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Challah- painica evreiasca:

- intr-un bol incapator, se amesteca 100g din faina, drojdia si apa si se da deoparte 15-20 de minute, pana compoztia dospeste

- se adauga ouale, mierea, uleiul, sarea apoi treptat faina

- se framanta un aluat vartos, dar fin (fara cocoloase)

- se lasa deoparte la loc cald pana isi dubleaza volumul


Apoi impartim aluatul in bile si impletim la alegere, eu am impletit in 3 si in 2 si lasam la crescut in tava acoperit cu folie plastic si un prosop curat, mai lasam vreo 20-30 min la crescut. ungem cu galbenus de ou si presaram seminte si dam la cuptorul preincalzit pana devine rumena si frumoasa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Challah- painica evreiasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

laura_n 1

03.11.2013, 15:18

ce nebunie

Bunica 1

06.04.2014, 08:04

La multi ani!

diaconta 1

06.04.2015, 19:53

La multi ani!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita elvetiana