Paine Challah- painica evreiasca

de gugugh in Piine, 16 Mar 2011 | 18689 vizualizari

 

o reteta de painica deosebit de buna, pufoasa, aromata. reteta o am de pe PtitChef. merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite de drojdie uscata instant
  • 600g faina pt paine(eu am folosit faina Dobrogea si ceva mai putina faina, nu se pune toata odata)
  • 125-150ml apa calduta(eu am folosit 150 ml)
  • 2 oua mari
  •  60ml ulei
  • 60ml miere
  •  1,5 lingurite sare
  • Pt uns:
  • 1 galbenus ou,
  • mac si susan optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Challah- painica evreiasca:

- intr-un bol incapator, se amesteca 100g din faina, drojdia si apa si se da deoparte 15-20 de minute, pana compoztia dospeste

- se adauga ouale, mierea, uleiul, sarea apoi treptat faina

- se framanta un aluat vartos, dar fin (fara cocoloase)

- se lasa deoparte la loc cald pana isi dubleaza volumul


Apoi impartim aluatul in bile si impletim la alegere, eu am impletit in 3 si in 2 si lasam la crescut in tava acoperit cu folie plastic si un prosop curat, mai lasam vreo 20-30 min la crescut. ungem cu galbenus de ou si presaram seminte si dam la cuptorul preincalzit pana devine rumena si frumoasa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Challah- painica evreiasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

laura_n 1

03.11.2013, 15:18

ce nebunie

Bunica 1

06.04.2014, 08:04

La multi ani!

diaconta 1

06.04.2015, 19:53

La multi ani!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!