Paine Challah- painica evreiasca

de gugugh in Piine, 16 Mar 2011 | 18902 vizualizari

 

o reteta de painica deosebit de buna, pufoasa, aromata. reteta o am de pe PtitChef. merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite de drojdie uscata instant
  • 600g faina pt paine(eu am folosit faina Dobrogea si ceva mai putina faina, nu se pune toata odata)
  • 125-150ml apa calduta(eu am folosit 150 ml)
  • 2 oua mari
  •  60ml ulei
  • 60ml miere
  •  1,5 lingurite sare
  • Pt uns:
  • 1 galbenus ou,
  • mac si susan optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Challah- painica evreiasca:

- intr-un bol incapator, se amesteca 100g din faina, drojdia si apa si se da deoparte 15-20 de minute, pana compoztia dospeste

- se adauga ouale, mierea, uleiul, sarea apoi treptat faina

- se framanta un aluat vartos, dar fin (fara cocoloase)

- se lasa deoparte la loc cald pana isi dubleaza volumul


Apoi impartim aluatul in bile si impletim la alegere, eu am impletit in 3 si in 2 si lasam la crescut in tava acoperit cu folie plastic si un prosop curat, mai lasam vreo 20-30 min la crescut. ungem cu galbenus de ou si presaram seminte si dam la cuptorul preincalzit pana devine rumena si frumoasa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Challah- painica evreiasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

laura_n 1

03.11.2013, 15:18

ce nebunie

Bunica 1

06.04.2014, 08:04

La multi ani!

diaconta 1

06.04.2015, 19:53

La multi ani!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Painea Soacrei