Paine condimentata

de Andreea Caroline in Piine, 14 Aug 2015 | 803 vizualizari

 

O paine atit de pufoasa...miez pufos, coaja crocanta...o bunatate a fost !

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata ( 25 gr )
  • 1 lingura condimente
  • 1 ou
  • sare
  • ulei de masline
  • lapte ( pentru uns)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine condimentata:

Eu am folosit un mix de condimente ce contine: rozmarin, salvie, dafin, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel.


Punem faina intr-un bol. Adaugam oul intreg, drojdia maruntita, sarea (dupa gust) si condimentele. Amestecam usor ingredientele.


Separat incalzim intr-un ibric laptele si cand acesta este cald (NU fierbinte) il turnam in bolul cu faina si incepem sa framantam .


Adaugam putin cate putin uleiul si framantam pana ce aluatul a devenit elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea moale adaugati putina faina, daca este mult prea tare mai adaugati putin lapte.


Acoperim bolul cu un prosop curat (sau folie de plastic) si dam la loc cald si ferit de curent . Lasam aluatul sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul.


Dupa acest timp, mai framantam putin aluatul.


Tapetam o tava cu hartie de copt si punem aluatul in forma ovala. Crestam cu un cutit cu lama bine ascutita si lasam alte 30 minute la dospit .


Incalzim cuptorul la 180 grade.


Inainte de a pune tava in cuptor, ungem suprafata aluatului cu lapte.


Dam la cuptorul incins pana ce painea a crescut frumos iar coaja s-a rumenit usor . Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca painea este bine coapta si in interior.


Scoatem painea din cuptor, o impaturim intr-un prosop si o lasam astfel pana se raceste (daca aveti rabdare, daca nu serviti-o calda cum am facut noi :) )


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine condimentata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Andreea Caroline 1

16.08.2015, 11:47

Andra

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:36

Andreea Caroline 1

28.08.2015, 15:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Turtite cu branza si chimen la tigaie