Paine condimentata

de - Andreea - in Piine, 14 Aug 2015 | 3217 vizualizari

 

O paine atit de pufoasa...miez pufos, coaja crocanta...o bunatate a fost !

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata ( 25 gr )
  • 1 lingura condimente
  • 1 ou
  • sare
  • ulei de masline
  • lapte ( pentru uns)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine condimentata:

 Eu am folosit un mix de condimente ce contine:  rozmarin, salvie, dafin, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel.

Punem faina intr-un bol. Adaugam oul intreg, drojdia maruntita, sarea (dupa gust)  si condimentele. Amestecam usor ingredientele. 

Separat incalzim intr-un ibric laptele si cand acesta este cald (NU fierbinte) il turnam in bolul cu faina si incepem sa framantam . 

Adaugam putin cate putin uleiul si framantam pana ce aluatul a devenit  elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea moale adaugati putina faina, daca este mult prea tare mai adaugati putin lapte.

Acoperim bolul cu un prosop curat (sau folie de plastic) si dam la loc cald si ferit de curent . Lasam aluatul sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul. 

Dupa acest timp, mai framantam putin aluatul. 

Tapetam o tava cu hartie de copt  si punem aluatul in forma ovala. Crestam cu un cutit cu lama bine ascutita si lasam alte 30 minute la dospit . 

Incalzim cuptorul la 180 grade. 

Inainte de a pune tava in cuptor, ungem suprafata aluatului cu lapte. 

Dam la cuptorul incins pana ce painea a crescut frumos iar coaja s-a rumenit usor . Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca painea este bine coapta si in interior. 

Scoatem painea din cuptor, o impaturim intr-un prosop si o lasam astfel pana se raceste (daca aveti rabdare, daca nu serviti-o calda cum am facut noi :) )

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine condimentata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

- Andreea - 1

16.08.2015, 11:47

Andra

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:36

- Andreea - 1

28.08.2015, 15:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Pâine de casa cu iaurt