Paine condimentata

de Andreea Caroline in Piine, 14 Aug 2015 | 1038 vizualizari

 

O paine atit de pufoasa...miez pufos, coaja crocanta...o bunatate a fost !

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata ( 25 gr )
  • 1 lingura condimente
  • 1 ou
  • sare
  • ulei de masline
  • lapte ( pentru uns)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine condimentata:

Eu am folosit un mix de condimente ce contine: rozmarin, salvie, dafin, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel.


Punem faina intr-un bol. Adaugam oul intreg, drojdia maruntita, sarea (dupa gust) si condimentele. Amestecam usor ingredientele.


Separat incalzim intr-un ibric laptele si cand acesta este cald (NU fierbinte) il turnam in bolul cu faina si incepem sa framantam .


Adaugam putin cate putin uleiul si framantam pana ce aluatul a devenit elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea moale adaugati putina faina, daca este mult prea tare mai adaugati putin lapte.


Acoperim bolul cu un prosop curat (sau folie de plastic) si dam la loc cald si ferit de curent . Lasam aluatul sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul.


Dupa acest timp, mai framantam putin aluatul.


Tapetam o tava cu hartie de copt si punem aluatul in forma ovala. Crestam cu un cutit cu lama bine ascutita si lasam alte 30 minute la dospit .


Incalzim cuptorul la 180 grade.


Inainte de a pune tava in cuptor, ungem suprafata aluatului cu lapte.


Dam la cuptorul incins pana ce painea a crescut frumos iar coaja s-a rumenit usor . Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca painea este bine coapta si in interior.


Scoatem painea din cuptor, o impaturim intr-un prosop si o lasam astfel pana se raceste (daca aveti rabdare, daca nu serviti-o calda cum am facut noi :) )


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine condimentata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Andreea Caroline 1

16.08.2015, 11:47

Andra

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:36

Andreea Caroline 1

28.08.2015, 15:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu seminte