Paine cu amestec de seminte

de merisor in Piine, 29 Sep 2014 | 1662 vizualizari

 

Tot cumparam de la Carefour paine cu seminte, ca tare buna este painea aceea la metru si mi-am zis, de ce nu as face si eu?
Am achizitionat, nu mai stiu de unde, o punga cu amestec de seminte, asa ca azi am prestat o bunatate de paine cu acele seminte.

 

INGREDIENTE

Pentru 2 paini:

  • 900 gr faina
  • 200 gr lapte
  • 250 gr apa
  • 1 lingura zahqr
  • 1 lingurita sare
  • 150 ml ulei
  • 40 gr drojdie
  • 150 gr amestec de seminte

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu amestec de seminte:

Maruntim drojdia proaspata intr-un bol si o frecam cu o lingura de zahar, pana la diluare.


Punem laptele la incalzit si cand atinge o temperatura cat sa o suporte degetul, il amestecam cu drojdia diluata si adaugam o mana de faina.


Omogenizam bine maiaua, o acoperim cu un stergar si o lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul, aproximativ 10-15 minute.


Cand maiaua si-a dublat volumul, punem apa la incalzit si diluam sarea in ea.


Intr-un bol, in care vom lucra, adaugam o parte din faina, facem o adancitura la mijloc si turnam maiaua.


Apa incalzita, tot cat sa suporte degetul, o punem in vasul in care a fost maiaua si il clatim, astfel sa nu pierdem din maia pe peretii vasului si incepem sa turnam incet peste faina cu maiaua din vas, amestecand continuu.


In acelasi timp punem si o parte din ulei, cam 3/4 si adaugam faina pana cand obtinem un aluat tare, pe care il transferam pe masa infainata si il framantam cu mainile unse cu restul de ulei.


Acoperim aluatul si il lasam la crescut pentru 15-20 de minute.


Intr-o tigaie antiaderenta am pus putin ulei si am prajit pentru 3-4 minute o parte din seminte.


Cand aluatul si-a dublat volumul, il impartim in doua.


O parte am pus-o simpla in tava de paine, iar cealalta parte am intins-o intr-o foaie subtire cat degetul mic si am intins peste ea semintele prajite apoi am rulat-o.


Am taiat ruloul in bucati de aproximativ 3 cm si le-am asezat intr-o forma rotunda cu pereti detasabili.


Mai lasam aluatul in tavi 10 minute, dupa care il ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte.


Peste aluatul simplu, am presarat seminte neprajite.


Coacem painea pentru 40 de minute la 180 de grade.


Este foarte pufoasa si gustoasa!

 

TIPS-URI

1

Daca se doreste paine de post, se va inlocui laptele cu apa, iar aluatul se poate unge cu putin ulei inainte de a presara semintele peste el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu amestec de seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

reisnaor_2006 1

30.09.2014, 08:10

foarte buna

merisor 1

30.09.2014, 08:16

Pup, Roxana!

anca_rm 1

30.09.2014, 08:46

cea mai buna paine , cea facuta in casa ...foarte frumos ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine graham cu masline verzi