Paine cu ardei si branza Delaco

de Valclaudia in Piine, 2 Sep 2013 | 2907 vizualizari

 

o painica tare buna si foarte satioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr faina
  • 1 cutie branza proaspata Delaco
  • 1 cutie crema de branza ceva fin Delaco
  • 3 ardei grasi rosii (potriviti ca marime)
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 2 linguri de ulei pentru uns forma + 1 lingurita de ulei pentru uns painea inainte de coacere
  • sare grunjoasa si seminte de in (de presarat pe paine)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ardei si branza Delaco:

Spalam ardeii si ii curatam de cotoare si seminte.

Ii maruntim la robot, adaugam cele doua tipuri de branza Delaco si obtinem o pasta de branza colorata de la ardei.

Cernem faina. O cernem in vasul unde dorim sa framantam aluatul. Facem o groapa la mijloc, zdrobim intre degete cubul de drojdie, adaugaam zaharul si sarea, apoi putina apa calduta si lasam sa creasca maiaua,acoperind vasul cu un servet curat.

Dupa ce drojdia a actionat cca 10 minute, adaugam restul de apa calduta, crema de branza cu ardei si framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste de vas ori de maini. Poate mai este nevoie de putina faina, eu am dat cantitatile aproximative.

Dupa ce am obtinut aluatul, il lasam la dospit in jur de 15 min. pana cand isi dubleaza volumul. El l-am tinut in vasul in care am framantat, acoperit cu un servet.

Ungem o forma termorezistenta cu ulei, asezam aluatul in forma. Crestam din loc in loc cu un cutit ascutit, ungem aluatul cu ulei, presaram putina sare grunjoasa deasupra si seminte de in din belsug.

Dam forma la copt in cuptorul preincalzit, la temperatura medie (160-170 grade) timp de cca 45-60 min (in functie de cum va coace cuptorul).

Painea este gata cand capata aspect de rumen atat la suprafata cat si dedesupt (de aceea am folosit o forma termorezistenta transparenta, pentru a controla vizual aspectul painii si la baza).

Scoatem painea din cuptor, apoi din forma, o acoperim cu servetul pana se raceste si servim.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ardei si branza Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

kukibella 1

03.09.2013, 08:26

Dea_Dea 1

03.09.2013, 08:38

Ce buna este

simona72 1

04.09.2013, 21:02

Ce buna...pe asta o mananci simpla ca e tare gustoasa asa!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cascaval