Paine cu bere

de deyutzky in Piine, 17 Noi 2015 | 8373 vizualizari

 

Pufoasa si taaare gustoasa! Imi place ca nu se sfarama si se taie foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o paine:
  • aprox.500 g faina alba
  • 50 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • 200 ml bere
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu bere:

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10 minute.

Adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam. Adaugam acum si sarea si framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Daca este un pic lipicios, mai adaugati putina faina.

Se acopera vasul cu un servet si se lasa la crescut la loc caldut pentru aprox. 50 minute.

Tapetam tava cu hartie de copt, formam bilute din aluat si le punem una langa alta sau puteti forma un rulou pe care il puneti in tava. Mai lasam aluatul in tava la loc caldut inca 15 minute. Pentru a se rumeni frumos am uns aluatul cu putina apa.

Dam tava la cuptor la foc potrivit pana cand painea se rumeneste frumos, aprox.35-45 min.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un servet (pentru a se fragezi) si se lasa la racit sau serveste calda. Eu nu ma pot abtine si mereu rup cate o bucata atunci cat e calda :))).

Se pastreaza frageda chiar si 3 zile. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

deyutzky 1

18.11.2015, 19:36

Meri mie mi-a placut tare mult cand am facut chiftelute in aluat de bere....si de atunci mi-a ramas gandul la o painica cu bere!

Rocsi 1

18.11.2015, 20:43

Ce pufosenieeeeeeeee

miki_a 1

19.11.2015, 12:08

Imi place si mie cum a iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Franzele cu bere