Paine cu bere

de deyutzky in Piine, 17 Noi 2015 | 5209 vizualizari

 

Pufoasa si taaare gustoasa! Imi place ca nu se sfarama si se taie foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o paine:
  • aprox.500 g faina alba
  • 50 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • 200 ml bere
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu bere:

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10 minute.


Adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam. Adaugam acum si sarea si framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Daca este un pic lipicios, mai adaugati putina faina.


Se acopera vasul cu un servet si se lasa la crescut la loc caldut pentru aprox. 50 minute.


Tapetam tava cu hartie de copt, formam bilute din aluat si le punem una langa alta sau puteti forma un rulou pe care il puneti in tava. Mai lasam aluatul in tava la loc caldut inca 15 minute. Pentru a se rumeni frumos am uns aluatul cu putina apa.


Dam tava la cuptor la foc potrivit pana cand painea se rumeneste frumos, aprox.35-45 min.


Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un servet (pentru a se fragezi) si se lasa la racit sau serveste calda. Eu nu ma pot abtine si mereu rup cate o bucata atunci cat e calda :))).


Se pastreaza frageda chiar si 3 zile.


Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu bere" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

deyutzky 1

18.11.2015, 19:36

Meri mie mi-a placut tare mult cand am facut chiftelute in aluat de bere....si de atunci mi-a ramas gandul la o painica cu bere!

Rocsi 1

18.11.2015, 20:43

Ce pufosenieeeeeeeee

miki_a 1

19.11.2015, 12:08

Imi place si mie cum a iesit!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele cu cartofi si chimen

de katty 6

la 09:30

Supa crema de ciuperci Pleurotus

de Bunica 7

ieri la 18:41

Creier macilaresc

de Ksenya 5

ieri la 16:09

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele cu cartofi si chimen

de katty 6

la 09:30

Supa crema de ciuperci Pleurotus

de Bunica 7

ieri la 18:41

Creier macilaresc

de Ksenya 5

ieri la 16:09

RETETA RECOMANDATA
Franzele cu bere