Franzele cu bere

de mihaelar63 in Piine, 23 Ian 2020 | 976 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
   Din ciclul ,, Hai sa mancam berea , daca nu am baut-o !!" Reteta  de beer bread  este de multisor in asteptare :  https://www.youtube.com/watch?v=avaTp0vZghc. Italianu' ce o prepara  ,pare cam ciudatel , dar reteta este magnifica . Eu am preparat doua portii o data . Am ales sa dau forma de franzela pentru ca pot taia mai usor felii de mici dimensiuni .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina tip 650
  • 120 gr fulgi de ovaz
  • 500 gr bere
  • 15 gr drojdie din maia activa uscata Pakmaya
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzele cu bere:


  1. Pregatiti ingredientele . Cantariti faina si fulgii de ovaz.

  2. Berea trebuie sa fie calduta .

  3. Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa se incalzeasca putin.

  4. Am folosit pentru framntare si dospit ,masina de paine Tefal , program nr.16.

  5. Se introduc in cuva masinii de pine in ordinea aceasta : Berea,uleiul, ,zaharul , faina , fulgii de ovaza , drojdia si sarea .

  6. Se lasa la framntat , apoi dospit , 75 minute .

  7. Aluatul isi va dubla marimea .

  8. Am scos aluatul pe o plansa de silicon unsa cu putin ulei sa nu se lipeasca .

  9. Am impartit aluatul in doua .

  10. La manevrare , aluatul se va mai micsora .

  11. Se intinde cate o foaie dreptunghiulara .

  12. Aceasta operatiune am facut-o cu ajutorul mainilor . Nu a fost nevoie de sucitor .

  13. Am rulat aluatul ca pe un cozonac .

  14. Se aseaza sulurile obtinute in tava tapetata cu hartie de copt .

  15. Cerneti deasupra franzelelor putina faina alba .

  16. Cu un cutit bine ascutit ,faceti crestaturi din loc in loc .

  17. Am lasat aluatul sa creasca inca o ora la cuptor , temperatura 60grade .

  18. Au crescut foarte frumos !!! Ma bucuram ca uncopil , parca erau desenate !!!

  19. Am copt franzelele cu bere 50 minute . Primele 10 minute la 205 grade , apoi am redus caldura la 180 grade .

  20. Se scot franzelele din cuptor si se pun la racorit pe un gratar de inox .

  21. Am obtinut o minunata paine cu coaja crocanta . Gustul este usor de dulce -amarui , de la bere . Miezul este pufos ,asemanator painii cu cartofi .

  22. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei pentru ca aluatul sa dospeasca mai usor .

2

Mai mult de jumatate de franzela , abia s-a racit si am devorat-o cu afumatura de casa proaspata sosita !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

26.01.2020, 09:35

ce bunatate de paine!

dantes 1

30.01.2020, 10:59

Bune!

Panacris 1

01.02.2020, 19:02

Pfff! Să văd cum mă învărt de-o bere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

4754 puncte

Constelatialeu

4145 puncte

Rocsi

3806 puncte

mihaelar63

3153 puncte

RODIMUR

3020 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mâncărică de roşii
  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa