Franzele cu bere

de mihaelar63 in Piine, 23 Ian 2020 | 2555 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
   Din ciclul ,, Hai sa mancam berea , daca nu am baut-o !!" Reteta  de beer bread  este de multisor in asteptare :  https://www.youtube.com/watch?v=avaTp0vZghc. Italianu' ce o prepara  ,pare cam ciudatel , dar reteta este magnifica . Eu am preparat doua portii o data . Am ales sa dau forma de franzela pentru ca pot taia mai usor felii de mici dimensiuni .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina tip 650
  • 120 gr fulgi de ovaz
  • 500 gr bere
  • 15 gr drojdie din maia activa uscata Pakmaya
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzele cu bere:

  1. Pregatiti ingredientele . Cantariti faina  si fulgii de ovaz.
  2.  Berea trebuie sa fie calduta .
  3. Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa se incalzeasca putin.
  4. Am folosit pentru framntare si dospit ,masina de paine Tefal , program nr.16.
  5. Se introduc in cuva masinii de pine in ordinea aceasta : Berea,uleiul, ,zaharul , faina , fulgii de ovaza , drojdia si sarea .
  6. Se lasa la framntat , apoi dospit , 75 minute .
  7. Aluatul isi va dubla marimea .
  8. Am scos aluatul pe o plansa de silicon unsa cu putin ulei sa nu se  lipeasca .
  9. Am impartit aluatul in doua .
  10. La manevrare  , aluatul se va mai micsora .
  11. Se intinde cate  o foaie dreptunghiulara .
  12. Aceasta operatiune am facut-o cu ajutorul mainilor . Nu a fost nevoie de sucitor .
  13. Am rulat aluatul ca pe un cozonac .
  14. Se aseaza sulurile obtinute in tava tapetata cu hartie de copt .
  15. Cerneti deasupra franzelelor putina faina alba .
  16. Cu un cutit bine ascutit ,faceti crestaturi din loc in loc .
  17. Am lasat aluatul sa creasca inca o ora la cuptor , temperatura 60grade .
  18. Au crescut foarte frumos !!! Ma bucuram ca uncopil , parca erau desenate !!!
  19. Am copt franzelele cu bere 50 minute . Primele 10 minute la 205 grade , apoi am redus caldura la 180 grade .
  20. Se scot franzelele din cuptor si se pun la racorit pe un  gratar de inox .
  21. Am obtinut o minunata paine cu coaja crocanta . Gustul este usor de dulce -amarui , de la bere . Miezul este pufos ,asemanator painii cu cartofi .
  22.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei pentru ca aluatul sa dospeasca mai usor .

2

Mai mult de jumatate de franzela , abia s-a racit si am devorat-o cu afumatura de casa proaspata sosita !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu bere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine de casă