Paine cu bicarbonat

de Merisor in Piine, 13 Sep 2014 | 15427 vizualizari

 

De cum am vazut reteta Polianei pe "Enjoy Dessert", am zis ca trebuie neaparat s-o incerc.
Nici nu va inchipuiti cat e de buna si ce textura are!
Am facut decat o paine, asa de test, dar o voi repeta in cantitate mai mare, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml iaurt cremos de la Lidl
  • 400 gr faina(de tara)
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu(mai cu varf)
  • putin ulei pentru uns forma
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu bicarbonat:

Nu am urmat intocmai pasii Polianei, am amestecat ingredientele altfel, dar rezultatul a fost unul foarte reusit.

In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi adaugam sare si zahar si mixam bine totul.

Incepem sa adaugam treptat faina, mixand pana cand aluatul se intareste, apoi il vom rasturna pe masa de lucru, infainata si vom incepe sa framantam, adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini.

Nu va iesi un aluat prea tare, sau cel putin asa l-am facut eu.

Ungem o forma cu capac, cu ulei( eu am folosit un vas de yena) si transferam aluatul in ea.

Il acoperim si il lasam 10-15 minute la odihnit, dupa care crestam aluatul in forma de cruce si introducem vasul, acoperit cu capacul, in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru 40 de minute.

Dupa 20 de minute eu am inlaturat capacul si am redus temperatura la 190 de grade.

A iesit o paine foarte pufoasa si cu un gust aparte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina variaza atat in functie de tipul acesteia cat si de tipul de iaurt folosit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu bicarbonat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Lia_ 1

14.09.2014, 19:32

ciar azi-dimineata am citit de o paine irlandeza cu bicarbonat ; o fac ei de sf. Patrick ; arata grozav a ta

Criss 1

14.09.2014, 22:34

Ce bine arata !

Ligia Bxl 1

26.09.2014, 11:45

immm cum arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine irlandeza