Paine cu cartofi

de merisor in Piine, 6 Iun 2013 | 2429 vizualizari

 

Am vazut la Irina si la Dia si la mai multi bucatarasi pe aici, paine cu cartofi, asa ca am facut si eu si cu siguranta voi mai face.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi medii
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 850 gr faina
  • sare
  • un galbenus de ou + lapte pentru uns
  • putin ulei pentru uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Cantitatea rezultata era pentru doua tavi de cozonac normale, dar eu am unele tavi mari, asa ca am pus toata cantitatea intr-o tava si a iesit o paine mare si pufoasa.


Cum am procedat: am pus cartofii curatati si taiati la fiert in apa cat sa-i acopere, cu sare.


Cand s-au fiert bine ca pentru piure, i-am scurs si i-am pus direct in vasul in care am framantat painea si i-am pasat impreuna cu untul.


Am frecat drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi am diluat cu lapte caldut si am amestecat imediat cu cartofii calduti. am adaugat faina cat sa se formeze maiaua ca o smantana de groasa, am acoperit vasul si am lasat la crescut 10 minute, dupa care am pus zeama de la cartofi, am potrivit de sare si am inceput sa incorporez faina, am framantat si am lasat din nou la crescut pentru 15 minute, pana si-a dublat volumul.


Am uns tava cu ulei, am impletit aluatul si l-am asezat in tava. Am mai lasat asa in tava alte 10 minute acoperit, dupa care am copt la 180 grade pentru 40 minute.


Cu cateva minute inainte de final am scos painea si am uns-o cu galbenus amestecat cu putin lapte si am introdus din nou la cuptor.


A crescut aluatul foarte mult si repede, nu stiu daca a fost aportul cartofilor, dar tare incantata am fost de reusita!


 

TIPS-URI

1

In loc de unt se poate pune ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Doralinda 1

08.06.2013, 20:07

Ce frumoasa paine si se simta ca e gustoasa tare!! La favorite!!!

Panacris 1

10.06.2013, 15:33

loredanaaa 1

12.06.2013, 19:43

ce painica buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare