Paine cu cartofi

de Rocsi in Piine, 5 Oct 2013 | 944 vizualizari

 

Paine de casa..Mmmm..Oare cui nu ii place painea de casa, mirosul ce imbata intreaga bucatarie in timpul coacerii, gustul, pufosenia sa? Eu una ma declar o fana a painii de casa. Desi este o reteta simpla cand pregatesc paine de casa imi zboara gandul direct in anii de copilarie in care mama era cea care ne cocea mereu paine, cumparata foarte rar vedeam in casa, iar noi ne invarteam ghidusi pe langa ea si abia asteptam sa o infulecam atunci cand o scoatea din cuptor, ne frigeam dar asta nu mai conta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 150-170 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja.

Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica.

Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald.

Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.

Cernem faina, o punem inr-un bol impreuna cu cartofii rasi, drojdia si sare.

Amestecam usor cu mana sa le incorporam putin, apoi adaugam uleiul, turnam apa treptat si framantam pana aluatul devine elastic, omogen si nelipicios.

Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca aluatul intr-un loc cald.


Incalzim cuptorul, reglam o temperatura potrivita.

Dupa ce aluatul a dospit, ungem o tava cu ulei, il punem in tava si il intindem cu degetele (puteti sa il impletiti, sa ii dati ce forma doriti).

Lasam sa mai dospeasca 10-15 minute si in tava, apoi o introducem in cuptorul incins.

Cand s-a rumenit frumos deasupra inseamna ca este gata.


O scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca apoi o invelim intr-un prosop curat pentru a-si pastra prospetimea.

Asa obtinem o bunatate de paine!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

diaconta 1

07.10.2013, 15:43

foarte buna painea cu cartofi

Rocsi 1

07.10.2013, 21:41

Asa este Sylvia

Rocsi 1

07.10.2013, 21:41

Bine mai zici Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Colaci impletiti