Paine bruna

de mihaelar63 in Piine, 13 Mai 2015 | 2279 vizualizari

 

De mult timp am aceasta paine in proiect . Am prins ideea dintr-o emisiune TV numita ,, Arta si gastronomie '' . Realizatorul s-a dus la un brutar sa-i reconstituie o reteta dupa un tablou olandez din secolul XVI .Am sa mai prepar aceasta paine dar respectand pasul de a face dospeala inainte . Ma asteptam la o paine mai plina , mai rustica dar cred ca am exagerat cu drojdia , am uitat si de rolul berii care contine drojdii . Painea mea bruna este foarte pufoasa si bine crescuta , atat de buna incat o poti servi in loc de gustare / prajitura :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina secara
  • 1 kg faina integrala
  • 2 pliculete drojdie uscata [ 14gr]
  • 5 gr drojdie proaspata
  • 1l bere neagra
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine bruna:


  1. Am pus faina intr-un vas incapator .

  2. Am amestecat drojdiile cu putina apa calduta , miere si putina faina .

  3. Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am pus amestecul cu drojdie . Am lasat 10 minute pana acesta a inceput sa lucreze bine .

  4. Am framantat bine adugand berea si apa in mijloc si aducand faina de pe margini pentru amestecare .

  5. Am lasat aluatul sa dospeasca in apropierea aragazului unde gateam . In mai putin de o ora si-a dublat volumul .

  6. Am framantat din nou aluatul . Jumatate l-am pregatit chifle [ le-am format cu mainile unse cu ulei . Jumatate am facut doua paini frumoase la tava . Tavile le-am tapetat cu hartie de copt pulverizata cu putin ulei .

  7. Am presarat deasupra putina faina integrala care a format o cojita crocanta delicioasa .

  8. Am copt in medie 30 minute- chiflele [ asta in functie de cum va coace cuptorul ] si 40 minute painea .

TIPS-URI

1

Faina si lichidul pentru framantare sa fie caldute , din timp aduse in bucarie , astfel painea va dospi mai rapid .

2

Daca doriti o paine mai vartoasa reduceti cantitatea de drojdie si putin din lichid .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bruna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:23

Arata bine!

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:50

Mirela este foarte

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:50

Gicuta ... si sanatoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda impletita