Paine cu dovlecei

de Miha in Piine, 3 Iul 2009 | 4560 vizualizari

 

O paine delicioasa si pufoasa...S-o incercati si voi,n-o sa va vina sa credeti cat e de buna...
Si alor mei le-a placut,dar n-au stiut care e ingredientul de baza...:)))

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa calduta
  • sare
  • 600 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu dovlecei:

Dovlecelul se rade pe razatoarea mare, se presara o lingura de sare, se lasa vreo jumatate de ora,dupa care se scurge foarte bine de zeama.



In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.

In cuva masinii de paine se pune dovlecelul , apa cu drojdie, uleiul si faina.


Am folosit programul de baza,cel ce dureaza 3 ore si a iesit o paine mare si frumoasa,cat cuva de inalta. :)



Daca preferati sa coaceti aluatul in forme:



Se framanta pana se obtine un aluat elastic, dar lipicios (din cauza dovleceilor).



Se lasa la crescut vreo ora, apoi se framanta din nou si se pune in forme. Se lasa iar la crescut, pana la umplerea formei, apoi se coace la foc potrivit, pana se rumeneste bine.

Suprafata se poate unge inainte de copt cu galbenus.



Dupa ce se coace, se scoate pe un gratar pana la racirea completa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de prune rosii
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu iaurt si mure( fara coacere)

ieri la 00:52

Paine cu secara

pe 23.08 la 19:21

Piure de fasole cu sos de ardei și ceapa

pe 23.08 la 17:40

Mancarica incropita

pe 23.08 la 16:56

Rasturnata cu mure

pe 23.08 la 16:33

RETETA RECOMANDATA
Paine cu masline