Paine cu dovlecei

de Miha in Piine, 3 Iul 2009 | 2519 vizualizari

 

O paine delicioasa si pufoasa...S-o incercati si voi,n-o sa va vina sa credeti cat e de buna...
Si alor mei le-a placut,dar n-au stiut care e ingredientul de baza...:)))

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa calduta
  • sare
  • 600 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu dovlecei:

Dovlecelul se rade pe razatoarea mare, se presara o lingura de sare, se lasa vreo jumatate de ora,dupa care se scurge foarte bine de zeama.



In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.

In cuva masinii de paine se pune dovlecelul , apa cu drojdie, uleiul si faina.


Am folosit programul de baza,cel ce dureaza 3 ore si a iesit o paine mare si frumoasa,cat cuva de inalta. :)



Daca preferati sa coaceti aluatul in forme:



Se framanta pana se obtine un aluat elastic, dar lipicios (din cauza dovleceilor).



Se lasa la crescut vreo ora, apoi se framanta din nou si se pune in forme. Se lasa iar la crescut, pana la umplerea formei, apoi se coace la foc potrivit, pana se rumeneste bine.

Suprafata se poate unge inainte de copt cu galbenus.



Dupa ce se coace, se scoate pe un gratar pana la racirea completa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv cartofi in crusta de malai
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pateuri cu brânză dulce

de RODIMUR 3

ieri la 22:04

Sarmale dezechipate

de RODIMUR 3

ieri la 20:05

Desert tort-Cos cu flori si zmeura

de ancutsa 5

ieri la 17:03

Costite cu miere la cuptor

de Camelya 5

ieri la 13:42

Cartofi noi cu marar si usturoi

de Camelya 5

ieri la 13:09

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala