Paine cu dovlecel

de Sylvia in Piine, 1 Iun 2010 | 2218 vizualizari

 

Am facut aceasta paine inspirata fiind de o revista care o prezenta, eu am adaptata aluatul la reteta mea preferata dar am pastrat idee ade pune dovlecel ras in ea.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de 350 grame faina alba si 150 grame faina integrala,
  • 2 linguri de fulgi de secara,
  • 250 ml apa,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  • o lingurita de miere, 
  • o lingura de ulei de masline ( bio am pus eu ),  
  • sare,
  • o jumatate de dovlecel mic ( zuchinni am pus eu).
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu dovlecel:

Preparare : asezam toate ingredientele in masina de facut paine , incepand cu apa, drojdia, mierea, uleiul apoi fainile si secara si la final de tot sarea. Am selectata programul 2 care este programul rapid la mine, de 110 minute. Am pregatit intre timp dovlecel, l-am spalat bine si l-am sters si l-am dat pe razatoare pe forma cea mai fina. La semnalul sonor al masinii de facut paine, cand aluatul este bine framantat adaugam dovlecelul .


Lasam masina sa isi faca treaba cu terminatul aluatului si copt painea. Dupa 110 minute avem rezultatul. Am obtinut o paine pufoasa si aromata, cu urme fine de dovlecel in ea. A crescut foarte bine si a fost super buna, o sa repet reteta cu siguranta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

nadina73 1

01.06.2010, 16:43

5 furcu sylvia super cu dovelac nu am facut ,arata tare bine

Sylvia 1

02.06.2010, 12:41

Ma bucur ca ve place sa testatti reteta ca iese foarte buna

alinutzika 1

19.07.2011, 16:45

maine o s-o incerc cu siguranta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Turte integrale