Paine cu faina de secara si seminte

de Irina in Piine, 30 Apr 2013 | 4383 vizualizari

 

Am gasit o reteta de paine care mi-a placut foarte mult si am reeditat-o, dar am folosit de data asta faina de secara si seminte.
Painea iese nemaipomenit de gustoasa si pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba
  • 300 g faina de secara
  • 1 lingurita de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • o mana de seminte ( dovleac, florea-soarelui, in)
  • 300 ml apa fierbinte
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina de secara si seminte:

In cuva robotului am pus cam 350 g faina, sarea, semintele si drojdia. Am montat carligul de aluat. Am pus robotul pe treapta 2 de viteza pentru 10-15 secunde, cat sa se amestece ingredientele uscate. Apa calda impreuna cu mierea si uleiul se amesteca si se toarna treptat in cuva si lasam la framantat inca 2 minute, la aceeasi viteza. Se adauga si restul de faina, se mai lasa 1 minut la framantat si se opreste. Intr-o tava unsa cu putin unt am format painea, am uns-o cu unt si am presarat seminte pe deasupra. Am lasat painea sa creasca cam 40 minute, apoi am pus-o la cuptor pentru 30 minute.


Despre Kitchen AID



Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina de secara si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Aurelia 07_07 1

02.05.2013, 13:57

CookieMonster 1

02.05.2013, 15:18

Irina 1

02.05.2013, 15:35

Mariana, asta ii povestise si fetei mele o profesoara, dar tot mai folosesc din cand in cand.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara cu fulgi de porumb