Paine cu faina de secara si seminte

de Irina in Piine, 30 Apr 2013 | 7659 vizualizari

 

Am gasit o reteta de paine care mi-a placut foarte mult si am reeditat-o, dar am folosit de data asta faina de secara si seminte.
Painea iese nemaipomenit de gustoasa si pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba
  • 300 g faina de secara
  • 1 lingurita de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • o mana de seminte ( dovleac, florea-soarelui, in)
  • 300 ml apa fierbinte
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina de secara si seminte:

 In cuva robotului am pus cam 350 g faina, sarea, semintele si drojdia. Am montat carligul de aluat. Am pus robotul pe treapta 2 de viteza pentru 10-15 secunde, cat sa se amestece ingredientele uscate. Apa calda impreuna cu mierea si uleiul se amesteca si se toarna treptat in cuva si lasam la framantat inca 2 minute, la aceeasi viteza. Se adauga si restul de faina, se mai lasa 1 minut la framantat si se opreste. Intr-o tava unsa cu putin unt am format painea, am uns-o cu unt si am presarat seminte pe deasupra. Am lasat painea sa creasca cam 40 minute, apoi am pus-o la cuptor pentru 30 minute.

Despre Kitchen AID

Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina de secara si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Aurelia 07_07 1

02.05.2013, 13:57

CookieMonster 1

02.05.2013, 15:18

Irina 1

02.05.2013, 15:35

Mariana, asta ii povestise si fetei mele o profesoara, dar tot mai folosesc din cand in cand.

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de secara