Paine cu faina de secara si seminte

de Irina in Piine, 30 Apr 2013 | 5036 vizualizari

 

Am gasit o reteta de paine care mi-a placut foarte mult si am reeditat-o, dar am folosit de data asta faina de secara si seminte.
Painea iese nemaipomenit de gustoasa si pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba
  • 300 g faina de secara
  • 1 lingurita de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • o mana de seminte ( dovleac, florea-soarelui, in)
  • 300 ml apa fierbinte
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina de secara si seminte:

In cuva robotului am pus cam 350 g faina, sarea, semintele si drojdia. Am montat carligul de aluat. Am pus robotul pe treapta 2 de viteza pentru 10-15 secunde, cat sa se amestece ingredientele uscate. Apa calda impreuna cu mierea si uleiul se amesteca si se toarna treptat in cuva si lasam la framantat inca 2 minute, la aceeasi viteza. Se adauga si restul de faina, se mai lasa 1 minut la framantat si se opreste. Intr-o tava unsa cu putin unt am format painea, am uns-o cu unt si am presarat seminte pe deasupra. Am lasat painea sa creasca cam 40 minute, apoi am pus-o la cuptor pentru 30 minute.


Despre Kitchen AID



Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina de secara si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Aurelia 07_07 1

02.05.2013, 13:57

CookieMonster 1

02.05.2013, 15:18

Irina 1

02.05.2013, 15:35

Mariana, asta ii povestise si fetei mele o profesoara, dar tot mai folosesc din cand in cand.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara