Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)

de Toamna07 in Piine, 7 Oct 2013 | 1656 vizualizari

 

Am copt paine in casa de nenumarate ori,dar nicio reteta nu mi-a placut mai mult decat asta.
Trebuie sa va o impartasesc, pentru ca si dvs. sa va puteti bucura de cea mai pufoasa paine si mai facila modalitate de a o coace.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o paine de 1 kg :

  • 400 g faina pentru paine
  • 100 g faina graham
  • 100 g fulgi de secara
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura de miere
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt):

Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea.

Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara.

Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece eforturile va vor fi rasplatite cu o paine pufoasa !:)

! Sa nu mai adaugati faina : un aluat umed este mai bun decat unul uscat,care,prin coacere,va dobandi o textura dura;asa ca daca va displace ca aluatul se lipeste de maini ,ungeti-l cu un strop de ulei.

Rasturnam aluatul transpirat :) intr-o tava mare de cozonac,unsa cu ulei si se acopera cu folie alimentara.O dam intr-un loc calduros,pana ce aluatul umple forma,cam una-doua ore.

Se desopera tava si se coace painea la cuptor preincalzit la 200 de grade - 35-40 de minute pana ce prinde o culoare aurie.

Daca o ciocanim si suna a gol,este coapta !



Pofta buna la paine calda si sanatoasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

08.10.2013, 09:59

Cea mai buna painica este cea de casa!

Steffy 1

13.10.2013, 19:47

Trebuie sa o incerc, arata foarte bine!

Toamna07 1

14.10.2013, 17:36

PUPICI SI MULTE MULTUMIRI !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara