Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)

de Toamna07 in Piine, 7 Oct 2013 | 3863 vizualizari

 

Am copt paine in casa de nenumarate ori,dar nicio reteta nu mi-a placut mai mult decat asta.
Trebuie sa va o impartasesc, pentru ca si dvs. sa va puteti bucura de cea mai pufoasa paine si mai facila modalitate de a o coace.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o paine de 1 kg :

  • 400 g faina pentru paine
  • 100 g faina graham
  • 100 g fulgi de secara
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura de miere
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt):

Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea.
Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara.
Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece eforturile va vor fi rasplatite cu o paine pufoasa !:)
! Sa nu mai adaugati faina : un aluat umed este mai bun decat unul uscat,care,prin coacere,va dobandi o textura dura;asa ca daca va displace ca aluatul se lipeste de maini ,ungeti-l cu un strop de ulei.
Rasturnam aluatul transpirat :) intr-o tava mare de cozonac,unsa cu ulei si se acopera cu folie alimentara.O dam intr-un loc calduros,pana ce aluatul umple forma,cam una-doua ore.
Se desopera tava si se coace painea la cuptor preincalzit la 200 de grade - 35-40 de minute pana ce prinde o culoare aurie.
Daca o ciocanim si suna a gol,este coapta !

Pofta buna la paine calda si sanatoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

08.10.2013, 09:59

Cea mai buna painica este cea de casa!

Steffy 1

13.10.2013, 19:47

Trebuie sa o incerc, arata foarte bine!

Toamna07 1

14.10.2013, 17:36

PUPICI SI MULTE MULTUMIRI !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu masline