Paine Mozaic

de Miha in Piine, 15 Mar 2010 | 1580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Paine alba:
  • 50 ml lapte
  • 140 ml apa
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • 250 g faina alba
  • Paine neagra:
  • 50 ml lapte
  • 140 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 g faina integrala
  • 100 g faina alba
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Mozaic:

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga uleiul, sarea, zaharul si apa calduta. Faina alba se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Procedam intocmai si cu aluatul cu faina integrala.

Pe masa unsa cu ulei se intind cele 2 aluaturi. Foaia va fi de cca 1 cm grosime. Suprapunem cele 2 foi apoi rulam.

Ruloul astfel obtinut il punem intr-o tava unsa cu ulei si lasam din nou la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan si mac.

Se coace la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Mozaic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

crisad 1

16.03.2010, 14:04

cand am vazut titlul am zis uite ca a apus miha ciocolata si in paine =

Miha 1

16.03.2010, 14:18

Am si o reteta de paine cu ciocolata, pe care am zis ca o incerc candva.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA