Paine cu faina neagra

de T I M E A in Piine, 7 Noi 2012 | 3616 vizualizari

 

Acum ca a venit frigul in fiecare weekend mi-am propus sa fac paine de casa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina neagra
  • 250 gr faina alba tip 650
  • un pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml lapte
  • 420 ml apa
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina neagra:

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul. Lasam aprox 10-15 minute.


Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.


Turnam drojdia dospita peste faina si adaugam treptat apa calduta amestecand cu mana. Adaugam si uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de maini.


Presaram putina faina deasupra acoperim cu un prosop si o patura si lasam la loc ferit de curenti de aer pentru aprox o ora.


Ungem o forma rotunda cu ulei si punem aluatul in el si mai lasam la dospit aprox 20 -30 minute. Cu un cutit ascutit crestam usor deasupra.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aprox 40 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Dana_Retetegg 1

11.11.2012, 19:44

T I M E A 1

11.11.2012, 20:07

dana

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 15:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu seminte de in si floarea soarelui