Paine cu lapte de cocos

de ianculubita in Piine, 3 Feb 2014 | 4274 vizualizari

 

Daca tot au fost gerurile de afara,am facut paine in casa dar am inlocuit laptele si am pus de cocos;nu va imaginati ce miros era in bucatarie cat timp a stat la cuptor!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 2 oua (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte de cocos:

Intr-un castron mai mare punem faina cernuta, sare, drojdia, ouale batute lapte si amestecam totul bine iar daca mai avem nevoie de lichid, adaugam putin lapte obisnuit sau apa calda. Framantam aluatul adaugand cate putin unt topit apoi acoperim vasul si lasam sa creasca.

Dupa ce si-a dublat volumul punem aluatul in orice forma aveti, lasam sa mai creasca, facem 2-3 taieturi deasupra cu un cutit apoi o lasam la cuptor pana se rumeneste, facand testul cu scobitoarea bineinteles. Dupa ce s-a copt infasuram painea in prosoape curate de bucatarie daca vrem sa fie moale iar daca o vrem crocanta o lasam asa cum am scos-o din tava.

TIPS-URI

1

nu taiati painea cat este calda,o rupeti daca vreti sa mancati

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Anett 1

03.02.2014, 12:03

ianculubita 1

03.02.2014, 15:07

multumesc

Pushaa 1

03.02.2014, 19:12

cred ca e tare buna! eu sunt fan paine de casa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza in aluat