Paine cu masline Kalamata

de Brindusa in Piine, 8 Iun 2011 | 2335 vizualizari

 

De mult incerc sa scriu despre aceasta minunata paine, dar de cate ori am copt-o a aparut cate un eveniment neasteptat (a se citi au mancat-o pe toata) si nu am reusit. De data aceasta, hotarata fiind sa-mi pun planul in aplicare, am facut portie dubla. Am reusit s-o pozez, chiar daca nu este una din cele mai reusite versiuni de pana acum. Daca va place uleiul de masline si maslinele de buna calitate, atunci veti savura painica, chiar si asa, goala, fara alt adaos.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina pentru paine (nu pentru cozonac)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta (aproximativ, in functie de faina)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 100 g masline Kalamata fara samburi, taiate si scurse bine
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline Kalamata:


  • Pune intr-o cana draojdia si umple-o cu apa. Lasa 5 minute pentru ca drojdia sa se inmoaie. Amesteca cu o lingura pana ce toata drojdia se dizolva

  • Intr-un castron mare pune faina si toarna uleiul desupra.

  • Toarna apa + drojdie si restul de apa. Amesteca bine cu lingura, pana ce totul e omogenizat bine. Aluatul trebuie sa fie moale si sa se poata amesteca usor cu lingura.

  • Amesteca 4-5 minute. Cu o spatula strange toata coca de pe margini. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa coca la crescut pana ce isi dubleaza volumul (cam 45 minute)

  • In timpul acesta pune maslinele pe hartie absorbanta, ca sa nu mai aiba lichid.

  • Unge cu ulei de masline o tava de chec.

  • Cu o spatula pune coca din castron pe masa data foarte bine cu faina. Presara maslinele peste coca. Cu paleta acopera maslinele cu coca.

  • Presara bine faina peste coca. Cu un cutit ascutit taie bucati din coca, da-le prin faina si fa din ele bile pe care le pui una langa cealalta in tava. Cand ai terminat unge painea cu ulei de masline

  • Lasa coca la crescut cam 30 minute.



  • In timpul acesta incalzeste cuptorul la 200 C. (foarte tare). Coace painea 45- 60 minute, in functie de cuptor, la 180 C.



  • Cand este gata scoate-o din tava si las-o la racit pe un gratar metalic.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline Kalamata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mena29 1

08.06.2011, 22:22

MotanLaOale 1

09.06.2011, 08:19

buna buna

divainbucatarie 1

10.06.2011, 09:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de paste, cu șuncă și maioneză

de RODIMUR 5

ieri la 22:43

Baclava

ieri la 21:18

Flan (budinca) pariziana

ieri la 20:41

Cartofi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 20:20

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu malai