Trandafiras de paine dulce

de brunetica in Piine, 13 Noi 2011 | 2323 vizualizari

 

Delicioasa si foarte buna .

 

INGREDIENTE

  • 650 g. faina
  • 100 g. margarina
  • 400 ml. apa calduta 
  • 50 g. drojdie 
  • 2 ou
  • 120 g. zahar brun
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de anason
  • Seminte de susan 
  • 1 lingurita de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiras de paine dulce:


Amestecati si diluati margarina cu apa, la foc mic.


Adaugati peste margarina topita toate ingredientele si amestecati foarte bine


Acoperiti cu un prosopel umed si lasati la dospit pentru 30 de minunte.


Impartiti aluatul in 4 parti egale si si apoi le facem suluri 30-40 cm. lungime.


Modelul de impletire nu imi apartine , ii apartine dragei noastre Mihaela , mi-a placut foarte mult cum a impletit ea painea si am facut si eu aceeasi impletitura. Le asezam perpendicular unele peste altele ca la vestitul X si 0


Se strang sulurile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic, continuand cu urmatorul rand , de aceasta data in sensul acelor de ceasornic si tot asa paina terminam de impletit.


se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.


Se bate un galbenus de ou cu 1-2 linguri de lapte si se unge colacul si se presara seminte de susan.


Lasam colacul intr-o tava de tort( sau o tava rotunda) tapetata cu hartie de copt cam inca 20-30 minunte la crescut.


Dam la cuptorul incalzit la 200 grade si 45 minunte.


 

TIPS-URI

1

Cand am scos colacul l-am lasat pe un gratar sa se racoreasca si sa nu se incruzeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiras de paine dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

brunetica 1

14.11.2011, 15:02

multumesc Mena , chia ca a fost foarte gustos

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 17:46

foarte reusit

brunetica 1

16.11.2011, 07:59

Multumesc Antici_gabytza , ma bucur mult ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si iaurt