Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi in Piine, 8 Dec 2016 | 512 vizualizari

 

In sezonul rece, iubesc sa coc diverse aluaturi, dar mai ales sa fac paine in casa. Mirosul painii coapte ma duce cu gandul la copilarie, la acele zile in care mama cocea cel putin 4 paini, iar noi nici nu asteptam sa se raceasca ca o si mancam. Nu era saptamana sa nu ne faca mama paine, de fapt, foarte rar cumparam atunci paine. Dati drumul la cuptoare si pregatiti niste paine buna!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 450 ml apa
  • 60 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr masline negre fara samburi
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita plina cu sare
  • 40 ml ulei
  • susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline si fulgi de ovaz:

Faramitam drojdia intr-un bol micut, punem zaharul si frecam cu o lingurita pana drojdia se dizolva complet.

Intr-un bol, cernem faina, punem sarea, fulgii de ovaz si amestecam cu o lingura.

Adaugam drojdia, amestecam, apoi turnam apa calduta, treptat.

Incepem si framantam, tot punem apa, pana aluatul devine omogen si usor lipicios.

Punem uleiul, il incorporam bine.

Maslinele le taiem feliute, le adaugam in aluat.


Mai framantam foarte putin, cat sa intre maslinele in aluat.

Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca la loc caldut, ferit de curent, o ora, o ora si ceva.


Dupa acest timp, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua.

Luam fiecare bucata si ii dam o forma lunguiata, de paine.

In doua tavi potrivite de chec, punem painile, le lasam sa mai dospeasca 20 de minute.

Dupa acest timp, le ungem cu putina apa si le presaram cu susan.

Introducem painile in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra.


Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim bine cu doua prosoape groase, pentru a nu se intari.

Taiem si servim calda, iar ce ramane, dupa ce se raceste, o invelim in folie ca sa nu se usuce.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

12.12.2016, 19:38

Va multumesc mult

Ina 1

13.12.2016, 11:26

Imi place

Rocsi 1

13.12.2016, 21:28

Ma bucur, Ina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Turte