Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare

de LauraO in Piine, 6 Feb 2011 | 3215 vizualizari

 

Reteta asta am facut-o intr-o seara cand aveam pofta de paine proaspat scoasa din cuptor, unsa cu unt.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte caldut, plus extra pentru framantat
  • 1 cub/plic drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 500 g faina, plus extra pt framantat
  • 1 lg-ta sare
  • 3 lg ulei masline sau orice vegetal
  • masline fara samburi (verzi sau negre dupa gust)
  • rosii uscate la soare
  • busuioc, oregano uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare:

In 100 ml lapte caldut am dizolvat un cub de drojdie, 1 lingura de zahar si faina, pana cand compozitia a ajuns la consistenta smantanii. Se lasa sa creasca intr-un loc cald 20 de minute.



Intr-un bol se pun 500g faina, 1 lg-ta de sare, amestecul de drojdie dospit, bucatele de masline si rosii uscate, 3 linguri ulei de masline si se framanta. Daca mai este nevoie de lichid se adauga lapte caldut. Se lasa aluatul la dospit intre 40 de minute si o ora.



Dupa ce s-a dospit, eu am impletit aluatul si l-am pus intr-o forma rotunda, unsa cu ulei. Se mai lasa la dospit in forma inca 20 de minute, dupa care se unge deasupra cu ulei de masline si se presara cu sare grunjoasa, oregano si busuioc uscat. Se da la cuptorul incins timp de 40 de min, la foc mediu.

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui rosiile si maslinele cu verdeturi tocate, ardei capia tocat marunt, ceapa verde...dupa gust si imaginatie

2

de asemenea putei inlocui laptele cu apa, dar nu va iesi la fel de pufoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:58

elena1988 1

11.02.2011, 16:09

retetepersane 1

11.02.2011, 16:22

Rosiile tale sunt in ulei sau asa simple? Ca eu am fara ulei si nu stiu ce sa fac cu ele. Oare merg pentru reteta asta?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa a la Jamie