Paine cu secara

de mihaelar63 in Piine, 23 Aug 2019 | 2808 vizualizari

 

 De cand am masina de paine, frecvent prepar cate o painica -doua. Doua franzele mi-au iesit de data aceasta. Stiu ce mananc si painea nu prinde gust sau mucegai chiar daca o tin 4-5 zile.

 

INGREDIENTE

  • 380 gr faina secara
  • 380 gr faina alba tip 650
  • 460 ml apa
  • 50 gr maia de la painea precedenta
  • 14 gr -2 plicuri drojdie granulata
  • 2 linguri ulei rapita
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara:

  1. Se amesteca in cuva masinii de paine, drojdia cu apa calduta, putina faina, zahar si maiaua de la painea precedenta.
  2. Dupa 10 minute se pune in aceasta ordine :  restul de apa, uleiul , faina alba, cea de secara si sare.
  3. La masina de paine Tefal, folosesc programul nr.16 pentru framantare si dospire .
  4. Programul dureaza 75 minute Dupa care obtin un aluat bine crescut .
  5.  Pregatesc doua tavi  non-aderente ,de forma dreptunghiulara pentru cozonaci pe care le pulverizez cu ulei . 
  6. Amestec usor aluatul care se lasa putin si-l distribui in  tavi.
  7. Imi place sa  umezesc mainile cu ulei pentru a da    forma aluatului . Astfel obtin si o coaja crocanta .
  8. Las sa creasca din nou aluatul pana isi dubleaza volumul .
  9.  Pun painea la cuptorul preincalzit la 220 grade . Dupa 10 minute reduc temperatura la 180 .
  10. Las painea la copt aproximativ 40 minute .
  11. Scot painea din tavi si olas sa se raceasca pe gratr de inox .

                                        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Maiaua de la painea precedenta o pastrez intr-un borcane cu capac in frigider. Astfel maiaua se poate pastra pana la doua saptamani si se reactiveaza la caldura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte