Paine cu secara

de mihaelar63 in Piine, 23 Aug 2019 | 2777 vizualizari

 

 De cand am masina de paine, frecvent prepar cate o painica -doua. Doua franzele mi-au iesit de data aceasta. Stiu ce mananc si painea nu prinde gust sau mucegai chiar daca o tin 4-5 zile.

 

INGREDIENTE

  • 380 gr faina secara
  • 380 gr faina alba tip 650
  • 460 ml apa
  • 50 gr maia de la painea precedenta
  • 14 gr -2 plicuri drojdie granulata
  • 2 linguri ulei rapita
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara:

  1. Se amesteca in cuva masinii de paine, drojdia cu apa calduta, putina faina, zahar si maiaua de la painea precedenta.
  2. Dupa 10 minute se pune in aceasta ordine :  restul de apa, uleiul , faina alba, cea de secara si sare.
  3. La masina de paine Tefal, folosesc programul nr.16 pentru framantare si dospire .
  4. Programul dureaza 75 minute Dupa care obtin un aluat bine crescut .
  5.  Pregatesc doua tavi  non-aderente ,de forma dreptunghiulara pentru cozonaci pe care le pulverizez cu ulei . 
  6. Amestec usor aluatul care se lasa putin si-l distribui in  tavi.
  7. Imi place sa  umezesc mainile cu ulei pentru a da    forma aluatului . Astfel obtin si o coaja crocanta .
  8. Las sa creasca din nou aluatul pana isi dubleaza volumul .
  9.  Pun painea la cuptorul preincalzit la 220 grade . Dupa 10 minute reduc temperatura la 180 .
  10. Las painea la copt aproximativ 40 minute .
  11. Scot painea din tavi si olas sa se raceasca pe gratr de inox .

                                        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Maiaua de la painea precedenta o pastrez intr-un borcane cu capac in frigider. Astfel maiaua se poate pastra pana la doua saptamani si se reactiveaza la caldura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Xandrinne 1

26.08.2019, 22:09

dantes 1

01.09.2019, 09:21

Buna!

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite