Paine cu secara

de mihaelar63 in Piine, 23 Aug 2019 | 252 vizualizari

 

 De cand am masina de paine, frecvent prepar cate o painica -doua. Doua franzele mi-au iesit de data aceasta. Stiu ce mananc si painea nu prinde gust sau mucegai chiar daca o tin 4-5 zile.

 

INGREDIENTE

  • 380 gr faina secara
  • 380 gr faina alba tip 650
  • 460 ml apa
  • 50 gr maia de la painea precedenta
  • 14 gr -2 plicuri drojdie granulata
  • 2 linguri ulei rapita
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara:


  1. Se amesteca in cuva masinii de paine, drojdia cu apa calduta, putina faina, zahar si maiaua de la painea precedenta.

  2. Dupa 10 minute se pune in aceasta ordine : restul de apa, uleiul , faina alba, cea de secara si sare.

  3. La masina de paine Tefal, folosesc programul nr.16 pentru framantare si dospire .

  4. Programul dureaza 75 minute Dupa care obtin un aluat bine crescut .

  5. Pregatesc doua tavi non-aderente ,de forma dreptunghiulara pentru cozonaci pe care le pulverizez cu ulei .

  6. Amestec usor aluatul care se lasa putin si-l distribui in tavi.

  7. Imi place sa umezesc mainile cu ulei pentru a da forma aluatului . Astfel obtin si o coaja crocanta .

  8. Las sa creasca din nou aluatul pana isi dubleaza volumul .

  9. Pun painea la cuptorul preincalzit la 220 grade . Dupa 10 minute reduc temperatura la 180 .

  10. Las painea la copt aproximativ 40 minute .

  11. Scot painea din tavi si olas sa se raceasca pe gratr de inox .


Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Maiaua de la painea precedenta o pastrez intr-un borcane cu capac in frigider. Astfel maiaua se poate pastra pana la doua saptamani si se reactiveaza la caldura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Xandrinne 1

26.08.2019, 22:09

dantes 1

01.09.2019, 09:21

Buna!

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala cu secara si chimen