Paine cu seminte de floarea soarelui

de Dya Daniela Andrei in Piine, 4 Apr 2014 | 5103 vizualizari

 

Reteta aceasta am vazut-o la Rocsiuta si va spun ca este tare buna! Am modificat cantitatile ingredientelor si nu am folosit mierea de albine, insa ramane la fel de buna! Va invit sa o incercati http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2013/11/paine-cu-seminte-de-floarea-soarelui.html

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina alba de grau
  • 350 ml apa la temperatura camerei (usor calduta)
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 lingurita cu sare (sau dupa gust)
  • 3 linguri cu seminte de floarea soarelui
  • 1 ou si putin ulei de masline (1 lingurita) pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de floarea soarelui:

Pasam drojdia impreuna cu zaharul pana se lichefiaza. O pastram  intr-un loc caldut pentru 10-15 minute.

Intre timp cernem faina, intr-un bol, formam o adancitura si adaugam drojdia dospita peste care presaram faina din jur si lingurita cu sare pentru o incorporare uniforma. Adaugam apoi cele 4 linguri cu ulei de masline si putin cate putin apa calduta (la temperatura camerei), framantand aluatul pana la omogenizarea perfecta.  Se adauga semintele si se incorporeaza complet in aluat.

Lasam vasul intr-un loc cald, pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Am format apoi bile potrivite ca marime pe care le-am asezat intr-un vas de yena uns cu putin ulei. Am crestat putin fiecare "bila" si le-am stropit cu o lingurita cu ulei de masline. Ll-am mai lasat la crescut 10 minute (in vas), dupa care le-am pus la copt pana ce painica a crescut suficient de mult si a inceput sa prinda culoare. Am uns-o cu amestecul de ou si ulei de masline, am presarat miez de seminte si am pastrat-o in cuptor pana ces-a rumenit frumos.

Pufoasa, gustoasa, calda,,, Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul meu a fost mai molicel (pentru ca asa l-am dorit).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de ovaz