Paine cu seminte de floarea soarelui

de Valclaudia in Piine, 29 Noi 2016 | 480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr seminte de floarea soarelui
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 600 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingura sare de Himalaya
  • 5 gr faina de in
  • 100 gr tarate de ovaz
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 2 linguri ulei de in
  • faina de tip 650 cat cuprinde (450-500 gr.)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de floarea soarelui:

Semintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam.


Adaugam faina, framantam pana obtinem un aluat elastic, la final adaugam cele doua linguri de ulei din in, framantam pana se desprinde aluatul de maini.


Asezam hartie de copt intr-un vas de yena, punem aluatul in vas, presaram seminte de folarea soarelui si aplatizam usor cu palmele sa se lipeasca semintele de aluat.


Acoperim vasul cu un servet curat de bucatarie si lasam la dospit cel putin doua ore.


Preincalzim cuptorul la 165 grade C, folosind functia de coacere cu ventilatie, dam painea la cuptor pentru 1 ora.


Scoatem painea rumenita din cuptor, o lasam la racit, feliem si servim.


Este o paine deosebit de gustoasa si satioasa :)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

30.11.2016, 10:23

Minunată!

Rocsi 1

30.11.2016, 19:56

Super buna!

Gherca Daniela 1

01.12.2016, 17:42

faina si buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle