Paine dulce de casa cu zer

de simona72 in Piine, 18 Aug 2013 | 4177 vizualizari

 

Daca tot nu am gasit la ce sa folosesc zerul, ideea mi-a venit atunci cand am avut nevoie de lapte batut pt aluat si nu am avut suficient in casa. Asa ca, o buna parte din lapte batut a fost inlocuit cu zer de capra, iar ideea nu a fost rea deloc...painea este foarte frageda, pufoasa si putin dulce...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml zer de capra
  • 50 ml lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina alba
  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • seminte pt decor: in, susan, dovleac, floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine dulce de casa cu zer:

Dupa cum v-am obisnuit, aluatul il fac la masina de paine. Deci am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus, iar dupa ce aluatul a fost framantat, l-am scos si l-am pus intr-un castron pe care l-am acoperit cu prosop de bucatarie. Din cauza caldurii de afara a crescut f repede, 10-15 minute, l-am facut sul, l-am taiat in bucati si l-am pus in forma de iena rotunda. Deasupra am presarat seminte. Am mai lasat sa creasca 15 minute,i-ar apoi l-am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minute. Sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

il puteti pune intr-o forma simpla de chec, eu doar am vrut sa-l fac mai frumos de data asta...am tot vazut pe la bucatarasele noastre painici in forma rotunda...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine dulce de casa cu zer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

babi5 1

18.08.2013, 21:25

Esti plin a de surprize

ianculubita 1

19.08.2013, 08:17

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa